Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2018 Cuma

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi Büyük Bir Coşkuyla Kutladık

Üniversitemizin  “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni”  Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda coşkuyla kutlanarak 5000’e yakın öğrencimiz mezun oldu. 

Mezuniyet Törenimiz; Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı  Atilla Arıkan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın,   İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Halkbank Merkez Şube Müdürü İsmail Karabay ile il ve ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, Üniversitemizin akademisyenleri, öğrenci velileri ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.     

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı birincisi Ayten Eroğlu’nun konuşmasıyla devam etti. 

“Ortak bir sevinci paylaşmak üzere bir araya geldiğimiz bu güzel günde, öğrencisi olmaktan kıvanç duyduğum Hitit Üniversitesinden üniversite birincisi olarak mezun olmanın mutluluk ve gururu  ile  sizlere hitap etmekten büyük bir onur duymaktayım. Maddi manevi her zaman yanımızda olan ailelerimize sonsuz teşekkür ediyorum.  Bu köklü üniversitenin bir öğrencisi olarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a şükranlarımı arz ederim. Hitit Üniversitesi mezunları olarak edindiğimiz bilgilerle başka iklimlerde açmaya devam edeceğiz.” diye konuşan Ayten Eroğlu’nun hayatlarının yeni bir başlangıcı olan bu mezuniyet gününde, mezuniyet sevincini paylaşan arkadaşlarına tüm hayatları boyunca başarılar dileyerek öğrenim hayatı sürecinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür etti.

Mezuniyet Törenimizin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan sözlerine “Üniversitemizin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına herkese teşekkür ediyor, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Mezuniyet Törenimize hoş geldiniz.” diyerek başladı.

Konuşmasına günümüz dünyasında bilginin vazgeçilmez bir unsur olduğu konusuyla giriş yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  “Hızla değişen ve dönüşen dünyada, bir yandan bilgiyi yöneten ve dönüştüren, diğer yandan geleceği oluşturan gençleri yetiştiren kurumlar olarak üniversiteler her geçen gün önemlerini artırmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Her İle Bir Üniversite” projesi büyük önem taşımaktadır. Bu proje kısa  bir süre içinde meyvelerini vermiş olup bunun somut ve en iyi örneklerinden birisi de Hitit Üniversitesidir.” diye konuştu.

Üniversite olmak konusunun üniversitelerin en önemli görevi olması gerektiğini üzerinde duran Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Hitit Üniversitesi olarak sayıları her geçen gün artan 1500’e yakın akademik ve idari personelimizle, yeni açılan birim ve bölümlerimizle, sürekli gelişen teknolojik altyapımızla hem eğitsel hem de araştırma faaliyetlerini en etkin şekilde sürdürerek kısa sürede başarı grafiğimizi hızla yükselttik. Üniversitemizin tanınır ve saygın bir üniversite imajı sağlaması yolunda ciddi atılımlar gerçekleştirdik. Bunu yaparken “Üniversite Kurulmaz, Üniversite Olunur” anlayışıyla hareket ettik. Üniversiteler sadece fiziki alanlardan ve sayılardan ibaret olmamakla birlikte aynı zamanda akademik çalışmaları ile bulunduğu ülke, dünyadaki yeri ve yer aldığı şehre/bölgeye sağladığı katma değer de bir o kadar önemlidir. Bu vizyonla ülkemizdeki ve dünyadaki üniversiteler sıralamasındaki yerimizi her geçen yıl yukarılara taşımanın mutluluğunu yaşadık. ‘Bir Dünya Üniversitesi’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, dünyada tatlı suyun yarısının yer aldığı ve fosil kaynakları açısından muazzam bir zenginliğe sahip olan Antarktika’ya araştırma yapmak üzere giderek Antarktika Bilim Üssü Projesi’nde yer almıştır. 2050’li yıllarda Antarktika’da söz sahibi olabilmek için orada bir bilim merkezine sahip olmamız gerekiyor ve bizler de bu bakış açısıyla hareket ederek Hitit Üniversitesinin bu oluşum içerisinde yer almasını sağladık. Bu başarılar bizleri gururlandırırken, birçok çevrenin de takdirini almıştır. Elbette hiçbir başarı tesadüfi değildir. Bu başarı, tüm paydaşlarla birlikte sinerji içinde yürütülen ısrarlı bir çalışma ve çabanın ürünüdür. Hitit Üniversitesinin başarısı, sizlerin ve hepimizin ortak başarısıdır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için, başta üniversiteler olmak üzere hepimizin çok çalışması gerekiyor. Biz de bu anlayışla, protokol Rektörü değil, yeni Türkiye vizyonuna ve değişen dünya konjonktürüne uygun bir yönetici olma gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece ülkemiz için değil, daha önceleri olduğu gibi tüm insanlığa hizmet etmek için yapmamız gereken bilimsel çalışmalarımızı arttırmak; bilimi satın alan değil, üreten olmak için gayret ediyoruz. Bunu, yerlilik ve millilik düşüncesine sahip olan insanlar olarak yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Kendinize güvenin. Evet dünyayı değiştirecek kişi neden siz olmayasınız? Olmamanız için neyiniz eksik? Her işin öncesinde, sonrasında ve merkezinde insan vardır. İnsana değer verin, insan odaklı olun, insanları çok sevin. Sahip olduğunuz değerleriniz gücünüzdür. Vatan ve bayrağımız namusumuz ve şerefimizdir. Bunlara her durumda ve her zaman sahip çıkın. Akıl ve gönül dengenizi iyi kurun. Unutmayın ki yapılan işin kalitesi, kişinin kalitesini gösterir. O yüzden yaptığınız işin kalitesine çok özen gösterin. Maddeye, maddiyata esir olmayın. Taklitçi ve sıradan olmayın. Geleneksel değerlere bağlı, ama dünyadaki gelişmelere çok ama çok açık olun.  Mutlaka en az bir yabancı dil öğrenin. Unutmayın bundan sonraki 50 yıl, son bir kaç yüzyıla eşdeğer gelişmelere gebe. Buna hazır olmanız, bu süreci şekillendirici unsurlar olmanız gerek. Unutmayın kalkınma üretim ile, üretim de ancak bilgiyi üreten, yöneten ve dönüştüren; insanlık için kullanan nitelikli insan gücü ile mümkündür.”  dedi.

Prof. Dr. Alkan,  “Şu anda 19 bini aşkın öğrencimiz, 1500 akademik ve idari personelimizle 9 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 17 araştırma merkezimizle birlikte her geçen büyüyen Üniversitemizin bu başarısında emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, ilimizde ve her coğrafyada Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza, ilimizin çok değerli milletvekillerine, belediye başkanımıza, bürokratlarına, kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine, iş dünyasının temsilcilerine, sanayi ve ticaret odamız ile diğer oda ve meslek kuruluşu temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve Çorum halkına içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu başarı tablosu hiç şüphesiz siz değerli paydaşlarımızın karşılıksız, candan, samimi katkı ve destekleri ile oluşmuştur.” diye devam etti. Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi öğretim elemanlarına ve ailelere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak sevincimize ortak oldunuz, şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Konuşma Metninin tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Telgrafların okunmasının ardından Tören, Hemşirelik bölümü öğrencilerinin Hemşirelik Andını okumasıyla devam etti. Son olarak, Üniversitemiz lisans ve önlisansta ilk 3 dereceye giren öğrencilere geçici mezuniyet belgesi ve ödül takdiminde bulunuldu. 

Ödül takdim töreninden sonra Üniversitemizin yeni mezunları, keplerini hep birlikte atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube