Yayınlanma Tarihi: 06 Mayıs 2018 Pazar

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Çorum Valimiz ve Rektörümüzün Katılımlarıyla Yapıldı

Üniversitemiz ile KOSGEB Çorum Müdürlüğü işbirliğinde 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi’nde düzenlenmeye devam edilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” nde başarılı olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine sertifikaları, Çorum Valimiz Necmeddin Kılıç ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katılımlarıyla yapılan törende dağıtıldı.   

Sertifika Dağıtım Törenine, KOSGEB Çorum Merkez Müdürü Yusuf Yıldız, KOBİ Uzmanı Nuran Hatipoğlu Dal, İİBF Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Taha Bahadır Saraç ve Doç. Dr. Sabiha Kılıç, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cihat Savsar, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Cindiloğlu Demirer, Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari Şahin ve Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Eşref Savaş Başcı, İİBF öğretim üyeleri ile sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı. 

Programın başında Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Eşref Savaş Başcı, girişimcilik eğitimleri süreçlerine değinerek konu ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Sertifika dağıtımı öncesi konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, istihdam konusunda büyük firmaların eskisi kadar cazip olmadığını ve kamu da bu anlamda ciddi daralmaların ve tedbirlerin var olduğunu ifade ederek “Yapılan bir araştırma ABD’de eğitim gören gençlerin %65’inin şuana kadar hiç bilinmeyen işlerde görev alacaklarını söylüyor. Bu yeni işlerin ve meslek tariflerinin ortaya çıkacağını göstermektedir. Bunları da girişimciler hayata geçirecektir. Eskiden büyük balık küçük balığı yutar denilirdi. Artık hızlı giden, girişimci ve ileriyi gören firmalar öne geçiyor” dedi.

“Biz standart eğitimin dışında öğrencilerimize farklılık katacak unsurları çok önemsiyoruz. Girişimcilik dersi bunlardan bir tanesi. 3000’e yakın öğrencimiz bu dersi aldı ve bunlardan yaklaşık 600’ü KOSGEB’den belge almaya hak kazandı. Bu 90 milyon TL demektir. Bu da devletimizin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu gösteriyor” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu programın uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencilerimize başarılar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Çorum Valimiz Necmeddin Kılıç, iş hayatında kilit rolün iş adamı yani girişimci olduğunu ifade ederek “Anahtarlar siz öğrencilerin elinde. Hayatla tanışmaya başlıyorsunuz. Geldiğiniz aşamayla şuan bulunduğunuz konum çok farklı” dedi ve girişimcilik eğitimlerinin önemine değindi. Türkiye’nin çok ileri bir konumda bulunduğuna dikkat çekerek gençlerin bu yönden çok şanslı olduklarını vurgulayan Vali Kılıç, kendi eğitim döneminden kesitler anlatarak öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Vali Necmeddin Kılıç konuşmasının sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni veren öğretim elemanlarına teşekkür ederek eğitimi tamamlayan öğrencileri tebrik etti ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

KOSGEB Çorum Merkez Müdürü Yusuf Yıldız da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin düzenlenmesinde göstermiş oldukları yoğun çalışma ve ilgilerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a, katkısı olan tüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerini sundu. 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin,

  • İşletme Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • İktisat Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • Maliye Bölümü

4. sınıf öğrencilerine seçmeli ders olarak sunulmuş olup, hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere bir dönem boyunca KOSGEB Destekli olarak toplam 74 saat üzerinden ve 4 modül halinde tamamlanmıştır. Ders içeriğinde;

  • Modül 1: Girişimcilik Kavramı, Dersin İçeriği ve Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması, İş Fikri Geliştirme ile Yaratıcılık ve Yenilik Yaklaşımı, Sorumlu Girişimcilik Kavramı ve İşletme  Kavramı ile İşletme Fonksiyonları,
  • Modül 2: İşletme Türleri ve Kuruluş Şekilleri, İşletme Fonksiyonları (Pazarlama, Üretim, Yönetim, Muhasebe ve Finans)   
  • Modül 3: İş Planı Kavramı ve Ögelerine Yönelik Örnek Olay Çalışmaları
  • Modül 4: İş Modeli ve İş Planına Yönelik Atölye Çalışmaları

yer almıştır. Ayrıca içeriğin zenginleştirilmesi amacıyla KOBİ Uzmanı Nuran Hatipoğlu Dal’ın desteği ile eğitimlerde öğrencilerimize bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanmıştır. 

Girişimcilik dersini alan öğrencilerimiz hem ders ile ilgili tüm paylaşımlarını takip edebilecekleri hem de önemli bilgi ve notlarının paylaşılabileceği www.girisimcilik.hitit.edu.tr adlı sayfa hazırlanarak tüm bilgi ve paylaşımlar için tek kaynaktan bilgiler temin edebilmiştir. 

Girişimcilik dersini seçen ve başarılı olan öğrencilerimiz aldıkları Girişimcilik Sertifikası ile Türkiye’nin yer yerinde ve zaman sınırı olmaksızın, KOSGEB Girişimcilik desteği devam ettiği sürece ilk işletme kurulması aşamasında yararlanılabileceklerdir. 

Program sertifika almaya hak kazanan 109 öğrencimize sertifikaları ve temsili 150.000 TL’lik çeklerinin dağıtımının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube