Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2018 Pazartesi

“HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018” Etkinlikleri Başladı

Üniversitemiz tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin 2018 yılı etkinlikleri başladı.

Her geçen yıl içeriğinde yapılan farklılıklar ve görev alan çok sayıdaki öğretim elemanları ile geniş eğitim yelpazesine ulaşan HİTÜ Çocuk Üniversitesi, bu yıl TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programları kapsamında düzenlenerek öğrenci sayısını da 100’e çıkardı.

Program kapsamında; Nano Dünyaya Yolculuk, Mahalle Oyunları, Deneylerin Renkli Dünyası, Arkeoloji Atölyesi, Uçaklar Hakkında Merak Ettiklerimiz, Jimnastik, DNA Okulu, Mikropların Dünyası, Grup Dinamiği, Doğada Yön Bulma, Birlikte Şarkı Söyleyelim, Eğlenelim, Anatomiye Giriş, Seramik Atölyesi, Genç Matematikçiler Gizemli Sayıların Peşinde, 3D Tasarım Atölyesi, Elektronik Robotik Atölyesi, Robotlar Artık Hayatımızda, Pratik İngilizce ve Drama Atölyesi, Nörogörüntüleme Teknikleri, Yaratıcı Sanat Atölyesi, Ebru Atölyesi ile birlikte 21 farklı etkinlik Üniversitemiz birimlerinde ve laboratuvarlarında yapılacak.

Meslek Yüksekokulu Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda tanışma ve bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Çocuk Üniversitesi’ni uygulamalı bilimsel çalışma imkanları sunan, tatil dönemini keyifli ve verimli şekilde geçirmeyi sağlayan bir program olarak nitelendirerek “Bugün başlayan etkinlikler ile sizleri Üniversitemiz birimlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. 

Program süresinde alanında uzman öğretim elemanları tarafından eğitimler verileceğini ve etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade eden Prof. Dr. Baykam, HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin çocuklarımıza Üniversite ortamında keyif alacakları yöntemlerle bilimsel çalışma imkanları sunan, çocukların geleceğe yönelik meslek seçimlerini daha bilinçli yapmalarına yol açan, eğlenirken öğrenmeyi sağlayan, çocuklara üniversitenin ne demek olduğunu tanıtan, üniversitede yapılan bilimsel aktivitelerin tanıtımının yapılabileceği, tatil dönemlerini keyifli ve verimli şekilde geçirmeyi sağlayan ve Üniversiteyi toplumla daha yakın hale getiren bir program olduğunu vurgulayarak “Hepinize verimli, keyifli ve ardından güzel anılarla ayrılacağınız bir HİTÜ Çocuk Üniversitesi programı geçirmenizi diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube