Yayınlanma Tarihi: 03 Haziran 2018 Pazar

Yeni YÖK'ün Dijital Yüzü Olan “YÖK Mobil Uygulaması”na Kullanıcılardan Yoğun İlgi

Yükseköğretim Kurulunca akıllı mobil cihazlara uyumlu şekilde geliştirilen ve kısa bir süre önce kullanıma sunulan "YÖK Mobil Uygulaması", sanal marketlerde indirilme oranlarıyla Eğitim ve Yaşam Tarzı kategorilerinde Google Play'de Türkiye'nin en popüler 2., App Store da ise Türkiye'nin en popüler 3. mobil uygulaması oldu.

Yeni YÖK'ün mobil uygulamasına yoğun ilgi

Android ve IOS işletim sistemlerine uygun ve akıllı mobil cihazlara uyumlu şekilde geliştirilen "YÖK Mobil" uygulaması, "Yeni YÖK'ün dijital yüzü" sloganıyla 25 Mayıs'ta kullanıma sunuldu. Çok kısa süre önce kullanıma açılmış olmasına rağmen bilhassa akademisyenler, öğrenci ve aileleri tarafından büyük bir ilgi gören ve çok beğenilen uygulamayı telefonlarına yükleyen kullanıcılar, YÖK'ün kurumsal bilgilerine, duyuru ve haberlerine, akademisyen bilgilerine, Yükseköğretim Program Atlası'na, dergi ve raporlarına, Tez Merkezi'ne, üniversitelerin yayınladığı öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanlarına, üniversitelerin iletişim bilgilerine ve konumlarına erişebiliyor.

YÖK'ün mobil uygulaması ile ayrıca herhangi bir konuda yazılan tezlere, makalelere, çalışmalara, patentlere ve sunulan bildirilere ulaşılabiliyor. Öte yandan kullanıcılar, Türkiye'deki fakültelere ve meslek yüksekokullarına kayıtlı öğrenci sayılarına kadar pek çok bilgiyi öğrenebiliyor.

 

Duyurular ve akademik kadro ilanları anlık olarak cebinize geliyor 

 

Uygulamaya üye olan kullanıcılar uygulama tarafından yapılan YÖK kurumsal haber ve duyuruları ile üniversitelerin yayınladığı öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanları gibi tüm bildirimleri anlık olarak alabilmekteler.

 

İlk haftasında en çok indirilen 2. uygulama oldu

"YÖK Mobil" "eğitim ve yaşam tarzı" kategorilerinde Google Play'de Türkiye'nin en popüler 2., App Store da ise Türkiye'nin en popüler 3. mobil uygulaması oldu. Uygulamayı toplam 14 bin 956 kişi mobil telefonlara yükledi. Kullanıcıların yüzde 80'i erkek, yüzde 20'si ise kadın oldu. Kullanıcıların yüzde 30'unun 25-34 yaş aralığında olduğu tespit edildi.

 

Uygulamayı toplam 14 bin 956 kişi mobil telefonlara yükledi. Uygulamayı yükleyip e-Devlet ile abone olan kullanıcı sayısı 1161 oldu. E-Devlet ile abone olan kullanıcıların 658 i öğrenci, 503 ü akademisyendir.

Kullanıcılardan yüksek puan aldı

YÖK Mobil uygulamasına kullanıcılar tarafından verilen uygulama puanının Apple Store'da 5 üzerinden 4.8, Play Store'da 5 üzerinden 4.4 gibi yüksek olduğu belirtildi.

 

Başkan Saraç: "YÖK Mobil uygulamamız Yeni YÖK'ün dijital yüzüdür" 

Uygulamaya ilişkin konuşan YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç "YÖK Mobil, Yeni YÖK olarak uygulamaya soktuğumuz çok güzel ve faydalı bir mobil uygulama. Bu uygulamamız sayesinde hem akademisyenlerimiz, hem öğrencilerimiz, hem de toplumun bütün kesimi artık Türk bilim hayatında hangi alanlarda makale yazıldığını, hangi alanlarda çalışmalar, patentler ortaya koyduğu, tezler yazıldığı ve üniversitelerimizin tercih edilme durumlarıyla ilgili tüm detayları görebilecekler. Bu ve buna benzer yükseköğretimimize dair birçok bilgi artık herkesin cebinde olacak.

 

 

Bu uygulamanın en güzel yanlarından biri de, üniversitesini bitiren ve akademik kadro ilanlarına erişimde zorluk çeken mezunlarımıza bütün üniversite kadro ilanlarının diledikleri takdirde kendi cep telefonlarına anlık bildirilecek olması. Herkes bu uygulamamızı indirebilir ve kolayca kullanabilir. Halka açık, ücretsiz bir uygulamadır. Bu uygulamamız, aynı zamanda "Yeni YÖK'ün dijital yüzüdür" dedi.

 

 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube