Yayınlanma Tarihi: 01 Temmuz 2018 Pazar

HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından bu yıl üçüncüsü TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programları kapsamında düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018’in mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

Her geçen yıl içeriğinde yapılan farklılıklar ve görev alan çok sayıdaki öğretim elemanları ile geniş eğitim yelpazesine ulaşan HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018’de 100 öğrenci düzenlenen mezuniyet töreninde diploma alarak kep atma heyecanını yaşadı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencilerimizin velileri ve HİTÜ Çocuk Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, eğitimin 7’den 77’ye devam ettiğini ifade ederek Milli Eğitim Müdürlüğü ile Üniversitemizin güçlü birlik ve beraberlik içerisinde Çorum için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirtti. Üniversitemizin 3 yıl öncesinde HİTÜ Çocuk Üniversitesi’ni başlattığını söyleyen ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu güzel çalışmadan duydukları memnuniyeti de dile getiren Seyit Ali Büyük, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise ilimizde yapılan çalışmaların öğrenciler için gerçekleştirildiğini ifade ederek “Bunların farklı düzeylere inmesi, üniversite düzeyindeki öğrencilerin dışında ilkokul sonrası çocuklara kadar ulaşması gerçekten gurur verici” dedi. 

“Hitit Üniversitesi’nin kampüsüyle, binasıyla değil, özellikle bulunduğu ilde her düzeyde her kesime hizmet vermesi anlayışıyla hareket ettik. Gerçekten bunların çok farklı şekilde sizlere yansımaları var ama Çocuk Üniversitesi beni en çok heyecanlandıran proje oldu” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyadaki en önemli gücün yetişmiş insan gücü olduğuna dikkat çekerek “Sizin yetişmiş insan gücünüz yoksa dünya da söz sahibi olma şansınız yok. Eğer dünyada söz sahibi olmak istiyorsak gençlerimizi, geleceğinizi çok iyi inşa etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde yer altı kaynaklarının ya da bulunduğunuz coğrafyanız güzel olması sizi özel kılmıyor. Tek yapmanız gereken insan gücünü çok iyi yetiştirmeniz ve geleceği buna göre şekillendirmeniz” dedi. Gelişmiş ülkelerin eğitim anlayışı ile ilgili bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, önümüzdeki 10 yıl içerisinde şuanda eğitim gören öğrencilerin %65’i’nin hiç bilmedikleri mesleklerde çalışacaklarını ifade ederek “Eğer biz bu geleceği doğru tahmin edemez ve gençlerimizi iyi yetiştiremezsek çok ciddi şekilde zarar uğrarız. Biz Hitit Üniversitesi olarak sadece yükseköğretimi değil ilimizde bulunan her türlü eğitim faaliyetini kendimize dert edindik. Bu anlamda da Çocuk Üniversitesi’nin üçüncüsünü bu sene hayata geçirdik” dedi.

“Artık Hitit Üniversitesi, adı Antarktika, uluslararası projelerle anılan ve dünyanın saygın bir eğitim kurumuna dönüşmüş durumda” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin bu kapsamdaki bir sonraki projesinin “Anne Üniversitesi” olduğunu belirterek “Hitit Üniversitesi’nin mezun etmeyeceği hiç kimse kalmayacak” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, konuşmasının sonunda HİTÜ Çocuk Üniversitesinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarına ve personele teşekkür ederek mezun öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti. 

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından HİTÜ Çocuk Üniversitesi'nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan akademik ve idari personelimize teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından HİTÜ Çocuk Üniversiteli öğrencilerimiz diplomalarını alarak kep attılar.

Tören, öğrenciler tarafından yapılan eserlerin yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube