Yayınlanma Tarihi: 21 Temmuz 2018 Cumartesi

2018-Dikey Geçiş Sınavı Yapıldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) 2018-Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS) 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü sabah tek oturumda ilimizde de yapıldı. İlimizde 9 binada yaklaşık 300 personelin görev aldığı 2018-DGS’na yaklaşık 2.200 aday katıldı

DGS Nedir?

Dikey Geçiş Sınavı; Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik kapsamında meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmalarını kapsamaktadır. 2018-DGS sonuçları sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır.

DGS Sonuçları;

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. 

Üniversitemiz Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlimizde bu sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele, adaylara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube