Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2018 Pazartesi

Dosya Paylaşım Sistemi (Hitit Bulut) Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Üniversitemiz akademik ve idari personeli bu sistem sayesinde çalışma verilerini, ders notlarını ya da herhangi bir dosyayı istemeleri halinde bir sistem üzerinde depolayarak saklayabilecekleri gibi, internet bağlı herhangi bir ortamdan başkaları ile de paylaşma imkanı elde edebilmektedirler. Esasında tüm bunlara imkan veren Dosya Paylaşım Sistemi (Hitit Bulut), Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından 2014 yılında ownCloud alt yapısı kullanılarak hazırlanmış olup, geçen süre içerisinde güncellenerek hizmet vermeye devam etmektedir.

Dosya Paylaşım Sistemi (Hitit Bulut)’ne www.bulut.hitit.edu.tr adresinden erişilebilmektedir.  Sistem, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile talep gelmesi halinde öğrencilerin kullanımına açıktır.  Kullanıcılar burada 10 GB’a kadar dosya depolayabilmektedir.  Sisteme yerleşke içinden ve dışarıdan erişilebilmektedir. Kullanıcılar @hitit.edu.tr uzantılı e-posta kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme erişebilirler.  Kullanıcılar paylaşılan dosyaların içeriği ile kişilerin ve kurumların fikri mülkiyet haklarının ihlalinden şahsen sorumludurlar.  Kullanıcıların Üniversitemizden ayrılması durumunda sisteme erişimleri kapatılmaktadır.

Dosya Paylaşım Sistemi (Hitit Bulut)’nin kullanımı hakkında detaylı bilgi için Tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü