Yayınlanma Tarihi: 03 Ağustos 2018 Cuma

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında HİTÜ'nün Başarısı 2018 Yılında da Devam Ediyor

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından beri yürütülen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 yılı sonuçları yayınlandı. 

Araştırma sonuçlarına göre Hitit Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi yine Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç elde etti. Üniversitelerdeki öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, yerleşke ve yerleşke yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkânları ve kaynaklarının zenginlik düzeyi, kişisel gelişim ve kariyer destek olanakları gibi birçok konunun değerlendirildiği, 172 devlet ve vakıf üniversitesinde öğrenimlerini devam ettiren 26.500 öğrenciyle yapılan araştırma sonuçlarına göre Üniversitemiz; 

  • 172 Devlet ve Vakıf Üniversitesi içinde                   62. sırada,
  • 108 Devlet Üniversitesi içinde ise                           35. sırada yer almıştır.

Memnuniyet düzeyinin A+, A, B, C, D, FF notlandırmasıyla belirlendiği çalışma sonucunda Üniversitemizin Devlet Üniversiteleri arasındaki öğrenci memnuniyet düzeyi (B) olarak belirlenmiştir. 

Kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet sıralamasında Üniversitemizin 172 Üniversite içinde 42. sırada yer alması, insan odaklı yönetim anlayışımızın bir sonucudur.

Bilindiği üzere aynı araştırma grubunun yaptığı bir çalışmada da 2017 yılı Akademik teşvik puanları değerlendirildiğinde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 70 İlahiyat Fakültesi içinde birinci sırada yer almıştı.

Bu başarılar şüphesiz ki akademik ve idari personelimizin olağanüstü çalışmalarının ve gayretlerinin sonucudur. Bu vesileyle Üniversitemizin, dolayısıyla Ülkemizin gelişimine katkı veren değerli akademik ve idari personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Hep birlikte daha nice başarılara imza atmak dileğiyle...

2018 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması Raporu için tıklayınız.

     

 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube