Yayınlanma Tarihi: 03 Ağustos 2018 Cuma

Üniversitemiz ile Greyder Firması Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde KUSİ kapsamında Kavsan Ayakkabı AŞ’ye ait Greyder Firması ile “Ayakkabı Üretiminde Kullanılan Deri ve Türevlerinin Analizi”ne ilişkin protokol imzalandı.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM)’nde gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş, Kavsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süreyya Kavlu, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğretim elemanlarımız katıldı.

İmza töreni öncesi HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş, yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek olan çalışmalara ilişkin katılımcılara genel bir bilgilendirme yaptı.

Tören sonrası konuşma yapan Kavsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süreyya Kavlu, yapılan işbirliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz tüm numunelerimizi İstanbul'a gönderiyorduk. Üretilen bütün ayakkabılarımızın her birisi bu testlerden geçmek zorunda. Bu vesileyle hem ekonomik olarak, hem de lojistik olarak rahatlayacağız. Bu durum Çorum sanayisi ve bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Çorumlu firmalara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da mesleki yeterlilik konusunda Üniversitemizin ciddi bir atılım yaptığına dikkat çekerek bu konuda ÇTSO’nun pozitif ayrımcılık göstererek Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti. Başkan Başaranhıncal, Üniversitemizin üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak imzalanan protokolde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Üniversitemizin Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içerisinde güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek Türkiye’ye örnek birçok projeye imza attıklarını vurguladı. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında protokolü imzalanan projeyi önemsediklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Türkiye’nin gururu olan bir firma ile işbirliği yapılması onur verici bir çalışma. Bu birlikteliğimiz devam edecek. Uluslararası bir firma ile çalışmak keyif verici. İş dünyasının önceliği doğal olarak kar etmek, akademinin ise önce eğitim sonra araştırma. Bunun optimizasyonu yapmak çok zor ancak biz bunu başardık. İş dünyasının öncelikleri ile bizim beyin gücümüz bir araya geldiğinde ortaya güzel çalışmalar çıkıyor. Üniversitemizi; üniversite yapacak çalışmalar bu ve benzeri işler. Bunlar kolay süreç değil. İnsanlar Ar-Ge’ye hemen başlayıp bir yıl sonra sonuç almayı istiyor. Ancak Ar-Ge sabır isteyen bir süreçtir” dedi.

İmza töreni sonrasında ayakkabıların ölçüm ve testlerinin yapılacağı Kromatografik Analiz Teknikleri ve Spektroskopik Analiz Teknikleri laboratuvarları gezildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube