Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2018 Pazar

İnsani Değerler Platformu Rektörümüzü Ziyaret Etti

İnsani Değerler Platformu Sözcüsü ve aynı zamanda Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık ile platform üyesi STK başkanlarından oluşan heyet Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, İnsani Değerler Platformu (İDP) Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, İDP olarak Üniversitemiz bünyesinde bir Değerler Eğitim Merkezi ve TÖMER kurulması yönünde ki taleplerini Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a ileterek kurulacak olan Değerler Eğitim Merkezi'nin sosyal ve içtimai hayatın hemen her alanında toplumumuzun değerlerini yaşatmak konusunda önemli bir işlev üstlenebileceğini düşündüklerini kaydetti.  TÖMER'in de hem uluslararası öğrencilere Türkçe’nin öğretilmesinde hem de şehrimizdeki muhacir kardeşlerimize benzer kurslar verebilecek kalifiye öğretmenlerin eğitilmesinde önemli bir açığı doldurabileceğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Işık, Üniversitemizle birlikte aile yapımızı dejenere eden hususlara dair de farkındalık yaratacak çalışmalar yürütmek istediklerini belirtti. 

Konuşmasının sonunda İDP Sözcüsü Işık, yeni eğitim öğretim yılında Rektörümüz Prof. Dr. Alkan'a ve onun şahsında Hitit Üniversitesi camiasına başarılar dileyerek vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

STK’ları Üniversitemizin en önemli paydaşları olarak gördüklerini ve Üniversitemizin ve ilimizin gelişimi adına STK’larla her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ise “Üniversitemizin kapısı toplumun her kesimine açık. Sahip olduğumuz bilgi birikimini tüm ilgililerle paylaşmayı çok önemsiyoruz. Başta Çorum olmak üzere bulunduğumuz bölgeye ve ülkemize katkı sağlamak adına her alanda toplumla iç içe bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz” diye konuştu. Üniversitemizin de TÖMER ile ilgili çalışma başlattığını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, akademik altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını belirterek en kısa zamanda faaliyete geçmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirilen ziyaretten dolayı İnsani Değerler Platformu’na teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube