Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2018 Salı

Öğrencilerimiz, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’ndeki Yeni Yemekhanede İlk Yemeklerini Yediler

Üniversitemiz Kuzey Kampüsü’nde yapımı tamamlanan Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde Akademik ve İdari Personelimiz ile Öğrencilerimize yemek hizmeti verecek olan Yemekhanemiz 24 Eylül 2018 tarihinden itibaren başlangıç olarak çok değerli öğrencilerimize yemek hizmeti vermeye başladı.

Diğer birim yemekhanelerimizle birlikte şimdiye kadar olduğu gibi Akademik ve İdari Personelimiz ile Öğrencilerimize sağlıklı ve dengeli besin öğeleri içeren ve hijyenik koşullarda hazırlanan yemek hizmeti sunulmaktadır. 

Yemekhanelerimizde 4 çeşitten oluşan öğle ve talep edilen yerlerde akşam yemeği hizmeti verilmektedir. Yemek menüleri, diyetisyenlerimiz tarafından günlük bir öğünde alınması gereken ortalama kalori değerleri dikkate alınarak ve besin piramidi çerçevesinde (kırmızı et, beyaz et, sebze, kuru baklagiller vb.) besin çeşitliliği gözetilerek sağlıklı yaşam konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır. 

Yemeklerin üretiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı, TSE Standartlarına ve Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş malzemeler kullanılmaktadır.

Ayrıca bölgemize özgü yöresel yemeklerin de menümüzde yer almasına özen gösterilmekte ve bu amaçla mantı, erişte gibi ürünler ilimizde üretim yapan işletmelerden temin edilerek tüketime sunulmaktadır. 

Ekonomik nedenlerle yemek yeme imkânı bulamayan öğrencilerimize ise yemek bursu ile ücretsiz bir şekilde yemek imkanı sağlanmaktadır.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde sağlanan yemekhane hizmetleri, Üniversitemiz Yemekhane ve Kantin Denetleme Komisyonu’nun yaptığı periyodik ziyaretlerle denetlenmekte olup tespit edilen aksaklıklar hızla giderilmektedir.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube