Üniversitelerin her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olmaları gerektiği inancıyla hareket eden Üniversitemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra yapmış olduğu çalışmalarla daha fazla insana hizmet ederek toplumun tüm kesimleriyle iç içe olmayı, sorunlarına çözüm üretebilmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.
Bünyesinde barındırdığı yetkin akademik personeli ve 2017 yılında hizmet vermeye başlayan Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi başta olmak üzere, yapmış olduğu çalışmalar, düzenlediği etkinlikler ve farkındalık eğitimleri ile bağımlılıkla mücadele konusuna en başından beri büyük önem veren Üniversitemiz, kısa bir süre öncesinde Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasaopoğlu’nun yaptığı “Gençleri uyuşturucudan korumak için sporun gücünü kullanacağız. Türkiye’nin spor potansiyeli çok yüksek. Farklı genetiklerin olması çok ciddi bir avantaj. Memlekette kültürel zenginlik şeklinde spor yetenek zenginliği var. Bunu tabana yayarak, vatandaşlara spor alışkanlığı kazandıracağız. Sporu okul öncesi eğitime entegre edeceğiz” şeklindeki açıklamalara da duyarsız kalmayarak Hitit Üniversitesi olarak akademik gücü ve şehrin dinamikleriyle beraber ilimizde neler yapılabileceğine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Faruk Yamaner, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça ve Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emrah Karadere katıldı.
Bağımlılıkla mücadele ve her türlü bağımlılık konusunda gençlerimize el uzatarak onları topluma yeniden kazandırma noktasında geliştirilebilecek projelerin ele alındığı toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sayın Bakanımızın ortaya koymuş oldukları hedefleri de dikkate alarak Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesindeki konunun doğrudan uzmanı ve pratiğe sahip olan öğretim elemanlarımızın ilimizde bir çok projelerde yer aldıklarını ve “Bağımlılığın Panzehiri Spor” sloganıyla konuya bakıldığında da bu alanda yetkin bir Spor Bilimleri Fakültesi’ne de sahip olduğumuzu ve içerisinde pek çok eş zamanlı aktivitenin yapılabileceği yüksek kapasiteli spor tesisimizin var olduğunu vurguladı.
Bugün sayıları 19’a ulaşan ve hemen hemen her alana hitap eden Uygulama ve Araştırma Merkezlerimizin önemli projelere imza attığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin ilimizde tüm paydaşlarla beraber güzel bir sinerji oluşturduğuna dikkat çekerek bağımlılıkla mücadelede spor etkinliklerinin yeri konusunda başta Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi olmak üzere paydaşlarımızla yakın bir işbirliği içinde ortak çalışmalar yapıldığının altını çizdi.
Üniversitemizin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ve son zamanlarda aktif faaliyetler gerçekleştiren Yeşilay ile güzel projelere imza attığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak ve madde bağımlısı gençlerimize el uzatarak onları topluma yeniden kazandırma noktasında Hitit Üniversitesi olarak akademik gücümüz, bilgi birikimimiz ve fiziki alt yapımız ile tüm paydaşlarımızla birlikte projeler geliştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü