Yayınlanma Tarihi: 28 Ocak 2019 Pazartesi

İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiimizin Yapımına Başlandı

Kısa bir süre öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkıları ve Milletvekillerimizin destekleriyle Üniversitemiz ile Çorum İl Müftülüğü’nün iş birliğinde Üniversitemiz Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’mizin ihale sözleşmesi imzalanmış ve yüklenici firma tarafından çalışmalar başlatılmıştır.

Bu çerçevede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler almak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte camii inşaatında incelemelerde bulundu. Burada konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlangıç ödeneği olarak sağlanan 500 bin TL ile İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’nin 1. faz inşaat çalışmalarına başlandığını ifade ederek 7.000 m²ye yakın bir alanın kazısının yapıldığını ve yaklaşık 2.200 m²lik alana temel atılabilmesi için grobeton atılarak hazırlıkların tamamlandığını vurguladı. 

Kapalı alanı 4.139 m² ve toplamda 5.370 kişilik kapasiteye sahip olacak şekilde planlanan Cami için yapılan ihale ile küçük bir başlangıç yapılabildiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu başlangıcın yapılacak desteklerle artacağına ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiimizin yapımının tamamlanacağına yürekten inandığını belirterek “Camiimizin tamamımın ya da bir kısmının yapımını üstlenecek hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii için destek olmak isteyen hayırseverlerimiz aşağıda bulunan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği banka hesabına yardımda bulunabilirler.Hitit Üniversitesi İlahiyat

Fakültesi Uygulama Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği
Halkbank Çorum Şubesi
IBAN                            : TR 20 0001 2009 3120 0016 0002 77
Çorum Şube Kodu      : 0312
Hesap Numarası         : 16000277


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube