Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2019 Cuma

Bütün Yönleriyle Hz. Muhammed (S.A.V.) Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Çorum Müftüsü Muharrem Biçer tarafından “Bütün Yönleriyle Hz. Muhammed” konulu konferans verildi.

Konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, sözlerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na katılan askerlerimize Allah'tan yardım dileyerek başladı. Türk askerini tanımlayan Mehmetçik adının, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'dan alındığını belirten Prof. Dr. Öztürk, “Dualarımızla, Mehmetçiğimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, Hz. Muhammed'i bütün yönleriyle anlatmak için bir konferans süresinin yeterli olmayacağını belirterek, “Peygamberimizin en azından insan olarak, hayatının önemli dönemlerini, yaşadığı güzellikler ve zorlukları, hayatımıza yansıtacağımız güzelliklerini paylaşmak ve bunlardan ders çıkarmak üzere aramızda bulunan kıymetli Müftümüze çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Daha sonra, İl Müftüsü Muharrem Biçer, “Bütün Yönleriyle Hz. Muhammed” konulu konferans verdi.

Konferansta, Hz. Muhammed'in hayatına dair kesitler sunan Biçer, “Hz. Peygamberi sevebilmek için onu iyi tanımak gerekir. Bazılarının yaptığı gibi putlaştırmadan, sıradanlaştırmadan içimizden biri olarak, onu en iyi şekilde sevmeyi öğrenmeliyiz” dedi. Hz. Muhammed'in kadınlara karşı nazik davrandığını, ölen kuşu için bir çocuğa taziye ziyaretine gidecek kadar duygusal biri olduğunu anlatan Biçer, “Peygamberimiz hayatı ölçülü yaşardı. İbadette de dünya işinde de ölçülü davranırdı” diye konuştu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube