Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2019 Pazar

Rektörümüz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunmak ve yeni döneme ilişkin stratejik hedeflerini açıklamak üzere ilimizde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kuzey Kampüsümüzdeki Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Genel Sekreter Erdal Kanık, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Ömer Çırak, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Hasan Baylavlı ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Özden hazır bulundu.

Basın toplantısında sözlerine Barış Pınarı Harekatı’na değinerek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, "Bu operasyon sadece Türkiye değil bölge için çok önemlidir. Tehlike nereden gelirse gelsin engellemeye yönelik bir harekattır. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun, şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

Hitit Üniversitesi'nin 11 fakülte, 7 meslek yüksekokul, 3 enstitü ve 1 yüksekokul ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Gerek dünyada gerekse de Türkiye'de daha büyük değişimlerin yaşandığı bir döneme giriyoruz. Bu değişimden üniversite olarak biz de payımızı alıyoruz” ifadelerini kullandı. YÖK’ün bu yıldan itibaren üniversitelerde kayıt yaptırdığı halde bölümlerini tamamlayamayanların kayıtlarını silmeye başlayacağını açıklayan Prof. Dr. Öztürk, "YÖK'ün aldığı karar doğrultusunda bu sene meslek yüksekokullarına kayıt yaptırdığı halde 4 yılda tamamlayamayanların kayıtları otomatik olarak silinecek. Önümüzde ki yılda fakültelere kaydolup 8 senede bitiremeyenlerin de kaydı otomatik olarak silinecek" dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Tercih Edilen Bir Üniversiteyiz”

Üniversitemizin tercih ederek kayıt yaptıran öğrenci verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, "Üniversitemizi tercih edipte kayıt yaptırmayanların oranı yüzde 1'in altında. Yeni öğrencilerimizin yüzde 99'u kayıt yaptırıyor. Dolayısyla Tercih edilen bir üniversiteyiz. Tercih edilebilir programlar açıldığı zaman doluluk oranlarında sorun yaşanmıyor. Bizim şuan 17 bin öğrencimiz var. YÖK Anadolu üniversitelerinden öğrenci sayısına takılmayıp doğru bir strateji belirleyerek nitelikli öğrenci getirmeye odaklanıllmasını istiyor. Bunun içinde ilk olarak alt yapının geliştirilmesi lazım. Yeterli sayıda dersliği ve kampüs alanını oluşturmamız lazım" dedi.

Rektörümüz: “Tıp Fakültemizin Çorum’a Önemli Bir Değer Kattı”

Konuşmasında Tıp Fakültemizin Çorum için büyük bir öneme sahip olduğunu ve Fakültemizi daha da geliştirip büyütmek için yapılacak çalışmaları paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Biz Tıp Fakültesi'nin gereklerinin yüzde 100’ünü tamamlamadık. Fakültemiz, ulusal ve uluslararası yayınlar açısından çok iyi durumda ve Çorum'a da önemli bir değer kattı. Gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ve tedavi yöntemleriyle şehrimizde ve bölgemizle ilkler hayata geçiriliyor. Akademik kadromuzu kuvvetlendiriyoruz. Çok özel hocalarımız geliyor. Tıp Fakültesinin eksiklerinin giderilmesi noktasında seferberlik halindeyim. Çünkü bu direk Çorum halkım ve sağlığını ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Öztürk: “Yeni Bölüm ve Programların Açılmasını Teklif Edeceğiz”

Önümüzdeki dönem boyunca YÖK’e 13 alanda yeni bölüm ve programların açılması için teklifte bulunacaklarına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “2023 yılına, çoğu konuyu aşmış, ayakları yere sağlam basan, planlanmış bir stratejik planla gitmeliyiz. Yeni stratejik planın hazırlanması için alt yapı çalışmalarına başladık. Yeni bölümleri açarken tercih edilebilirliği dikkate alacağız. Bizde önümüzde ki süreçte yeni program ve bölümler talep edeceğiz. Bunun içinde yaklaşık 13 ayrı program yer alacak. Çok az ülkede bulunan ve Türkiye'de ilk olacak ‘Tek Sağlık’ Yüksek Lisans Programını teklif edeceğiz. Uluslararası İlişkiler, Gıda Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerimiz ile İngilizce eğitim veren programların sayısını artıracağız. Gıda Mühendisliği ve Polimer Bilimi ve Teknolojisi Doktora Programı ile Birleşik Sanatlar Yüksek Lisans Programını teklif edeceğiz. Bunların yanı sıra Tıp Mühendisliği, Biyokimya, İş Sağlığı ve Güvenliği, İLİTAM (İlahiyat Lisans Tamamlama), Çevre Sağlığı ve Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölüm ve programlarını açmayı planlıyoruz. Tercih edilebilirliğimizi artırmak için çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Stratejik Planımız Çerçevesinde Üç Temel Kriterimiz Var”

Üniversitemizin yeni döneme ilişkin stratejik hedefleri ile ilgili olarak bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, bunları uluslararasılaşma, ihtisaslaşma ve girişimcilik olarak açıkladı.

Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Uluslararası öğrenci çeşitliliğini ve aynı zamanda gerektiğinde uluslararası düzeyde iş birliğini artıracak şekilde bir yapılanma oluşturmamız gerekiyor. Uluslararası anlaşmalarımız ve iş birliklerimiz var ancak somut adım atmakta sorun yaşıyoruz. Buna bağlı olarak biz Uluslararası İlişkiler Ofisi kuracağız. Bu çerçevede farklı başlıklarda uluslararası faaliyet alanımızı somut adımların atılacağı bir yapıya dönüştüreceğiz” dedi.

Nitelikli üniversite olmak için bazı alanlarda uzmanlaşmalar gerektiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Buna bir markalaşma da diyebiliriz. Bu alanda Hitit üniversitesi bir numaradır dedirtmemiz gerekiyor. Bunun içinde ne yapabiliriz diye akademisyenlerimizden, iş adamlarımızdan görüş aldık. TR-83 bölgesini de ele aldık. Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum'un yer aldığı TR-83 bölgesinde Çorum'u öne çıkaran temel alan makine ve imalat teknolojileri. Bu alanda her yönde öndeyiz. Hitit Üniversitesi'nin kapasitesiyle birlikte biz bu alanı biraz daha öne çıkardığımızda sadece bölgemizde değil Türkiye'de belirli bir noktaya gelmiş olacağız. Bize tanınan hakkı kullanarak Hitit Üniversitesi'nin YÖK nezdinde makine ve imalat teknolojileri noktasında ihtisaslaşma başvurusunu biz gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Üçüncü stratejilerinin ise girişimcilik ve nitelikli üniversite oluşturmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Girişimci üniversite oluşturma sadece eğitim ve araştırmayı kendi bünyesinde yapan değil o bünyeyi paydaşlarıyla da bütünleştiren üniversitedir. Girişim demek 3 lirayı 3 milyon liraya çıkarmak değildir. Girişimci üniversite, girişimcilerle buluşup onların potansiyelini artırarak gereğini yapmış olmasıdır. Bu çerçevede bazı bölümlerimizi Organize Sanayi Bölgesi'ne çekmeyi hedefliyoruz. Teknokent'te firma sayımızı artırmak istiyoruz. Birbirini destekleyen, sanayi ile iç içe olan projeleri ortak bir projeye dönüştürecek anlayışı yerleştirmeye çalışacağız. Buda bizim üçüncü nesil hedefimizi gerçekleştirecek. Stratejik planımızı 11. Kalkınma Planı ve 2023 vizyonuyla eşleştirerek yapıyor olmamız bizi diğer üniversitelerden bir adım öne çıkaracak” diye konuştu.

 “Çorum'a KOBİ Hastanesi Kurulacak”

Basın toplantısında Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hayata geçirilecek olan 'KOBİ Hastanesi'ne ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ticari faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olmak üzere arayışa girdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, ÇTSO bünyesinde 'KOBİ Hastanesi' kuracaklarını açıklayarak, burada KOBİ'lerin yaşadıkları sorunlara alanında uzman akademisyenlerin rehberliğinde çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

Hasta-doktor mahremiyetinde olduğu gibi KOBİ Hastanesi'nde firmaların bilgileri korunacak ve üçüncü kişilerle paylaşılmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, firma yetkilileri ve uzmanlarımız arasında mahremiyet sözleşmesi imzalanacağını, işletmelerin sorunlarını çözecek bir ortam oluşturacağını açıkladı.

Proje kapsamında hizmet verilecek alanlarla ilgili de bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Finansal araçları kullanmayı bilmeyen veya herhangi bir hukuki süreçle ilgili tıkanma yaşayan ya da kamu teşviklerinden nasıl yararlanabileceği, nasıl proje yazabileceği konularında fikir sahibi olmayan firmalara akademisyenlerimiz destek verecek. Burada firmaların sıkıntılarını çözecek, çözüme yardımcı olacak mekanizma kurulacak. Kliniklerdeki gibi bire bir tedavi uygulanacak. Bu gibi destekler olmadığı için kapanmak durumunda ya da işi terk etmek durumunda olan işletmelere destek olacağız. Bu konuda adımlar atacağız. İş dünyamıza özellikle Çorumlu iş adamlarından gelen teklifleri değerlendirerek gerekli açılımları yapacağız” ifadelerini kullandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube