Yayınlanma Tarihi: 07 Kasım 2019 Perşembe

HİTÜ Anne Üniversitesi İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin iş birliğinde gerçekleştirilen HİTÜ Anne Üniversitesi Programı'na katılan anne ve anne adayları törenle diplomalarını aldı.

Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, HİTÜ Anne Üniversitesi Programı'nda eğitim alan anne ve anne adayları ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, bu yıl ikinci kez düzenlenen HİTÜ Anne Üniversitesi Programı'nın başarıyla tamamlandığını, bu program sayesinde anne ve anne adayı kadınların hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Anne Üniversitesi Programı kapsamında, kadınlara çocuk gelişiminden mikrobiyolojiye kadar 29 farklı konu başlığında eğitim verildiğine işaret eden Prof. Dr. Baykam, şunları kaydetti:

“Sizlere, aile yaşantınız içinde, bulunduğunuz topluma ilişkin yaşantınızı etkileyecek bilgi verildi. En önemlisi, kendi bireysel gelişiminizi sağlamak adına, kendinizi daha özel hissettirecek bilgiler verildi. Üniversitemizdeki uzman, alanında yetkin 51 öğretim elemanımız sizler için gönüllü olarak hiçbir karşılık almadan ders verdi.”

Anne Üniversitesi Programıyla bir diğer amaçlarının herhangi bir nedenle eğitim hayatına devam edemeyen kadınlara üniversite ortamını görmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Baykam, şöyle devam etti:

“Belki zamanında imkanınız olmadı, belki koşullar bunu gerektirdi ama 'acaba çocuklarımız üniversitede hangi havayı soluyor' diyen kadınlara bunları da görün, tadın istedik. Bu, çok güzel bir kazanım oldu. İnsanın yaşı ne olursa olsun, hangi cinsiyet olursa olsun kendi kişisel, bilimsel gelişimini artırması, aslında toplumların da daha bilinçli, duyarlı, sağlıklı, iletişim içinde ve çağın hızına ayak uydurmasına vesile olacaktır. Her an yaşınıza bakmadan kendi gelişiminizi artırmak durumundasınız.”

Törende, daha sonra geçen yıl programa katılan ve ardından üniversite hayallerini gerçekleştiren HİTÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Öğrencisi Ferda Fırat ve Moda Tasarımı Programı öğrencisi İlknur Balcı, Anne Üniversitesi ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

“Üniversite Hayalim Gerçek Oldu”

Üniversite okuma hayalinin, HİTÜ Anne Üniversitesi programı sayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Ferda Fırat, “Ortaokuldan sonra eğitim hayatıma bazı sebeplerden dolayı devam edememiştim. Bir adım atmalıydım. Yine bir kurs hocamın sayesinde açık öğretim lisesine başvurdum ve bitirdim. Üniversite bana uzaktı, çünkü bir anneydim, bir eştim. HİTÜ Anne Üniversitesi başvurularını gördüm ve benim için bu bir fırsattı. Hayalimdeki üniversite ortamını az da olsa yaşayabilecektim. Başvurumu yaptım, Anne Üniversitesine başladım. İyi ki katılmışım. Üniversite benim için hayaldi gerçek oldu” diye konuştu.

Moda Tasarımı Programı öğrencisi İlknur Balcı da 41 yaşında olduğunu, kızıyla aynı yaşta olanlarla üniversite eğitimi alma imkanına kavuştuğunu belirterek, “Hayalim olan üniversiteye Anne Üniversitesi sayesinde ilk adımı atma fırsatım oldu. Mezuniyetten sonra üniversite eğitim almam gerektiğini düşündüm. Kızım yaşında arkadaşlarımla eğitim alıyorum. Hayal ettiğim bölüm moda tasarımındayım. Ben burada eğitimlerinize devam etmek istiyorsanız yaşın engel olmadığını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“Okuma Hevesim İlkokuldan Sonra Maalesef Sona Ermişti”

Törende, mezunlar adına konuşan 66 yaşındaki Türkan Aydemir de yıllardır içinde uhde olarak kalan okul özlemini Hitit Üniversitesi sayesinde gidermiş olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Aydemir, ilkokuldan sonra eğitim hayatına devam edemediğini ifade ederek, “10 yaşında babamı kaybettim. Babasız büyüyen 4 çocuklu bir ailenin en büyük kızı olmam sebebiyle 'bu kızı müsaade edin ben okutayım' diyen ilkokul öğretmenim Şevki hocamın tüm ısrarlarına rağmen, 'kızlar okumaz' diye düşünen babaannemin sayesinde, okuma hevesim ilkokuldan sonra maalesef sona ermişti. Ama yıllardır okuma hevesim hiç geçmedi. Her geçen yıl daha da arttı. Hiç pes etmedim, umudumu hiç yitirmedim” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanan HİTÜ Anne Üniversitesi 2019 Korosu'nun da müzik dinletisi sunduğu törende, programda görev akademisyenlere teşekkür belgesi verildi.

Törende, daha sonra, HİTÜ Anne Üniversitesi 2019 Programını başarıyla tamamlayan 26 anne ve anne adaylarına diplomaları verildi. Diplomalarını alan anne ve anne adayları, kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube