Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma

Rektörümüz İskilip’te Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Akademik kurul toplantıları kapsamında İskilip Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, toplantı öncesi gazetecilerle bir araya gelerek İskilip MYO hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, İskilip MYO Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Hasan Baylavlı hazır bulundu.

Kampüs inşaatlarının bütçesinin geliştirilmesi konusunda girişimlerinin olduğunu açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Cumhurbaşkanlığı Stratejik Bütçe Başkanlığında yapılan görüşmede yüzde 70’e ulaşmayan hiçbir yapı için ödenek talebinde bulunulmaması belirtildi. Yüzde 70 seviyesine ulaşmayan yatırımların bekletilmesi, belirlenen seviyeye ulaşan yatırımların ise tamamlanmasını istendi. Bu sadece bizim üniversitemiz için değil diğer üniversiteler içinde geçerli bir durum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk konuşmasının devamında “Üniversitemizin talepleri için ulaşılması gereken tüm makamlara ulaşmış durumdayız. Geri dönüş olmadan bizim bir yerdeki bir ödeneği olmayan bir yere aktarma gibi yetkimiz yok. Sabretmek durumundayız. Yüksekokul inşaatımızın ertelenmesi, gerekli ihtimamın gösterilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Üniversitenin genel bütçesinde de bir daralma var. Devletin olmadığı yerde farklı dinamikler olursa çalışmalarımızı yürütebiliriz. Bize bir adım atan olursa biz iki adım atarız. Ancak bizim atacağımız adım sınırlı. İskilip MYO gündemimizde. Bütçemizde olmamasına rağmen güçlendirme çalışmaları için 3 milyon lira harcandı. Şu anda İskilip MYO’da fiziki gerçekleşme yüzde 25 seviyesinde. Yeni imkanlar olursa gereğini yine yapacağız” ifadelerini kullandı.

İskilip’e yakışır bir şekilde İskilip Meslek Yüksekokulu’nun ihtisaslaşmasına yönelik adımlar atılacağına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Doluluk oranını ona göre ayarlayacağız. Nitelikli insan yetiştireceğiz. İskilip’in ara eleman ihtiyacına, istihdamına ve çevresine katkı bağlamında çalışmalar yapacağız. Bu anlamda da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemizin yeni stratejik planını hazırlıyoruz. İskilip, Alaca’dan Sungurlu’dan farklı bir konumda diye bir intiba oluşursa biz bundan üzüntü duyarız. Böyle bir şey olmaz, olması da söz konusu değil” diye konuştu.

Temel önceliklerinin öğrencilerin güvenliği ve İskilip’e yakışır bir yüksekokul kazandırmak olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Öztürk, “Başka bir önceliğimiz de yok. İskilip MYO’da fiziki gerçekleşme yüzde 25 seviyesinde. Fiziki gerçekleşme oranını yüzde 70 seviyesine çıkarmak için yaklaşık 8 milyon liraya ihtiyacımız var. İnşaatın tamamlanması için yüzde 75 daha bütçe gerekiyor. Eğitim öğretimde aksama yok. Biz herhangi bir bölüm açmak istemiyoruz. Tercihimiz ihtisaslaşmaya yönelik bölümler açmak. Yer sorunundan dolayı büyüme gibi bir sorumuz yok” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube