Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma

Üniversitemiz ile ÇOSİAD Arasında Teknokent İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) arasında “Çorum Teknokent’te Firma Kuracak Olan Öğretim Elemanları İçin Destek” verilmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürlük binasında gerçekleşen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek ve Prof. Dr. Nurcan Baykam, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cengiz Baykasoğlu, HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş, ilgili akademisyenlerimiz ve ÇOSİAD yöneticileri katıldı.

Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, eğitim-öğretim alanında güzel adımlar attıklarını ve Teknokent'te artık üniversite olarak da etkin olmak istediklerini belirtti.

Şimdiye kadar bu konuda çok gayret sarf edildiğini ve adımlar atıldığını fakat atılan adımların daha da kuvvetlendirilmesi için yeni düzenlemelere, revizyonlara ihtiyacın olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, "Üniversite olarak hocalarımızın uzmanlık bilgi ve birikimini, müteşebbis olma motivasyonlarını sahada buluşturmak adına sizlerle beraber bir açılım yapmak üzere buradayız. Üniversite yönetimi olarak amacımız başta Mühendislik Fakültemiz ve Meslek yüksekokullarımızdaki hocalarımızı biraz daha girişimci ruha, sanayicimizin içinde bulunduğu ekosisteme dahil etmek. Teknoparklar çerçevesinde şirket kurabilmelerine yardımcı olmak" diye konuştu.

ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı da dernek olarak birinci önceliklerinin üniversite-sanayi arasındaki iş birliğini maksimum seviyede tutmak olduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün göreve geldiği günden itibaren birden çok projeye imza attıklarını da vurgulayan Hayri Şamlı, "Bize olan bu yaklaşımınız ziyadesiyle bizi memnun ediyor. Hocalarımızı biz sık sık buralarda görmek istiyoruz. Bu vesile ile Teknokent'e hocalarımız çok daha sık gelecekler. Bundan da sanayicinin büyük oranda faydalanacağına hiç şüphem yok. Temel amacımız sanayi ve üniversiteyi bir arada tutup memleket içinde katma değeri yüksek olan ürünleri ortak akıl vasıtasıyla icat edebilmek. Bunun yolunu açan bir proje bu. İnşallah iki tarafta bundan çok faydalanacaktır" ifadelerini kullandı.

Törende, daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, “Çorum Teknokent’te Firma Kuracak Olan Öğretim Elemanları İçin Destek” verilmesine ilişkin iş birliği protokolünü imzaladı.

Protokol ile Üniversitemiz öğretim elemanlarının Çorum Teknokent’te firma kurmaları, akademik bilgi ve birikimin teknolojik ürüne dönüştürmeleri, bu süreç içerisinde öngörülebilir risklerin en aza indirilmesi için finansal destek mekanizmalarının etkin kullanımı bakımından sürdürülebilir kurumsal iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube