Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2019 Salı

Üniversitemizde Uluslararası Güreş Hakemleri Eğitmen Semineri Düzenlendi

Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından yeni uygulamaya konulan ve Türkiyede ilk kez Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen güreş hakemleri eğitmen semineri ikisi Çorum’dan olmak üzere Türkiye genelinden 20 hakemin katılımıyla yapıldı.  

Dünya Güreş Hakem hocası ve Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkam Prof. Dr. İbrahim Cicioğlu, Uluslararası Güreş Federasyonu Hakem Eğitmeni Levent Şan tarafından üç gün süren eğitimde teorik ve uygulamalı hakem eğitimi yapıldı. Kurs sonunda başarılı olan 1. Kademe Uluslararası hakemler Türkiyede hakem eğitimlerinde hoca olarak görev almaya hak kazanacaklar. 

Semineri ziyaret ederek hakemlerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Üniversitemiz sportif tesislerinin ulusal ve uluslararası her türlü faaliyeti gerçekleştirmeye uygun olduğunun altını çizerek ülkemizde ata sporumuz olan güreşin ayrı bir yerinin olduğunu ve Üniversitemizin de bu ölçüde güreşe önem verdiğini belirtti. Güreşe en başından bu yana vermiş oldukları desteklerin devam edeceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünya arenalarında müsabaka yöneten 1. Kategori Güreş Hakemlerini Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyerek tüm hakemlere başarılar diledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Cicioğlu da Çorumda düzenledikleri eğitmen seminerine ev sahipliği yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkana ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’e katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube