Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2019 Pazartesi

Üniversitemiz 15 Temmuz Spor Kompleksi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz 15 Temmuz Spor Kompleksi açılış töreni T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Açılış kurdelesi T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki katılımcılar tarafından dua ve hayırlı olsun dilekleriyle kesildi.

Törende açıklamalarda bulunan T.C. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak eğitim camiası ile iş birliğini çok önemsediklerini ifade ederek bu çerçevede üniversitelerimizle ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ciddi iş birliklerinin olduğunu belirterek bunlardan bir tanesinin Üniversitemizde açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Gençlerin zihinsel ve bedensel anlamda gelişimini çok önemsediklerini ifade eden Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu noktada hem tesisleşmeyi hem de projelerle gençlerin eğitimlerini desteklemeyi ve rekabetçi dünyada daha güçlü, daha donanımlı olarak yetiştirilmesini arzuladıklarını belirterek bu konudaki iş birliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşmasının devamında “Malumunuz bizim ülkemizin değişik vilayet ve ilçelerinde gençlik merkezlerimiz var. Bundan sonraki süreçte de gençlik merkezlerimize yaklaşımımız şu şekilde olacak. Biz gençlerimizin ayağına gideceğiz. Bunlardan birini önceki günlerde Ege Üniversitesi’nde protokol imzalayarak gerçekleştirdik. Ege Üniversitesi’ne gençlik merkezi açacağız ve bir diğerinin planlamasını da Hitit Üniversitesi’ne yaptık. Gençlik merkezimizi Hitit Üniversitesi Kampüsümüze önümüzdeki günlerde açacağız. Şimdiden Hitit Üniversitesi’ndeki gençlerimize, Çorum’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu gençlik merkezlerimizi diğer üniversitelerimizde de yaygınlaştıracağız. Böylece gençlerimize aldıkları bilgi eğitiminin yanı sıra sosyal, sanatsal ve kültürel anlamda da kendilerini geliştirebilecekleri bir takım imkanları değerlendirecekleri ortamları, onlara memnuniyetle hazırlayacağız ve biz de bunun hem heyecanı hem de kararlılığı içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Açılış sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte 15 Temmuz Spor Kompleksi’ni gezerek incelemelerde bulundular.

 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube