Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2019 Salı

Üniversitemiz DÜS-2019 Raporu’nda da Yükselişini Sürdürdü

Devlet Yükseköğretim Kurumları’nda 2015 yılından beri uygulanmakta olan “Akademik Teşvik Ödeneği” puanları esas alınarak Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR)’nın hazırladığı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2019 Raporu yayımlandı. Bu rapora göre Üniversitemiz; sıralamadaki 116 Devlet Üniversitesi içinde 73. sırada, 2006 yılından sonra kurulan 63 Üniversite içinde de 28. sırada yer alarak bir önceki yıla göre sıralamadaki yerlerini yükseltti. 

Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sıralamadaki iddiasını sürdüren Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, tüm İlahiyat Fakülteleri içinde 2. sırada yer alırken Fen Edebiyat Fakültesi de 12. sırada yer alarak büyük başarı göstermişlerdir.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Üniversitemizim köklü fakültelerinden olan İlahiyat Fakültesinin sıralamada en üst basamaklarda olduğunu ve ayrıca bu yıl sıralamadaki yerini çok yükselten Fen Edebiyat Fakültesinin bu başarısının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Reha Metin Alkan ayrıca başarılı akademik çalışmalarından ötürü Üniversitemizin bütün öğretim elemanlarını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Devlet Üniversiteleri Sıralaması Raporu 2019’a ulaşmak için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube