Yayınlanma Tarihi: 10 Mart 2019 Pazar

YÖKDİL 2019-İlkbahar Dönemi Sınavı Yapıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (YÖKDİL 2019-İlkbahar Dönemi), Ülkemiz genelinde 35 (otuz beş) Sınav Merkezinde 10 Mart 2019 Pazar günü tek oturum halinde gerçekleştirildi. YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmiş olup ilimizde bu sınava yaklaşık 800 aday katıldı. 

 YÖKDİL Sınavı, mevcut Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (YDS) yanında, adayın alanındaki (Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşımaktadır. Bu sınavla birlikte YDS yapılmaya devam etmekte olup, adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacaktır.

Sınava başta yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabilmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Sınav Koordinatörlüğünce yapılan bu sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, ayrıca sınava katılan tüm adaylara da başarılar diledi.


 

     Çorum Sınav Koordinatörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube