Yayınlanma Tarihi: 17 Nisan 2019 Çarşamba

MATLAB Eğitimini Tamamlayan Öğretim Elemanlarımıza Belgeleri Verildi

Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) tarafından öğretim elemanlarımıza yönelik iki grup halinde temel düzey MATLAB eğitimi verildi.
Bu kapsamda; MATLAB programının imkanlarından yararlanabilmek ve bilimsel çalışmalarda kendi yazımlarını kullanabilmek amacıyla iki grup halinde düzenlenen temel düzey MATLAB eğitimini tamamlayan öğretim elemanlarımıza katılım belgeleri Üniversitemiz Senato Salonunda düzenlenen tören ile takdim edildi.  
Törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HİTİTSEM Müdürü Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, MATLAB eğitimini veren Öğr. Gör. Ramazan Baykal ve eğitime katılan öğretim elemanları katıldı. 
Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğretim elemanlarımızın akademik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla MATLAB ve benzeri eğitimlere büyük önem verdiklerini ifade ederek bu ve benzeri eğitimlerin gelen talepler de dikkate alınarak devam edeceğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, farklı disiplinlerin birlikte çalışmasının akademik çalışmalarda önem arz ettiğini dile getirerek eğitimi başarıyla tamamlayan öğretim elemanlarımıza başarılar diledi.
Eğitime katılan ve söz alan öğretim elemanlarımız ise eğitimden memnun olduklarını ve benzer eğitimlere devam edilmesini talep ederek desteklerinden dolayı Rektörümüze teşekkürlerini ilettiler.
MATLAB Nedir?
İngilizce Matrix Laboratory (MATLAB) kelimelerinden türetilmiş bir teknik programlama dilidir. MATLAB programı hemen hemen her mühendislik alanında kullanılmaktadır. Dizi laboratuvarı da denilebilen bu programda dizilere hakim olan bir kişi, bu programlama ile kullanma becerisini gösterebilirse pek çok problemi rahatlıkla çözebilmektedir.
MATLAB ile pek çok uygulama geliştirilebilir. MATLAB ürün ailesi havacılık, savunma, otomotiv, endüstriyel aygıtlar, süreç denetimi gibi uygulama alanlarındaki gömülü kontrol sistemleri tasarımında yoğunlukla kullanılmaktadır. Kendi yazılımını yapabilenin öneminin artığı günümüzde hemen her alanda kendi yazılımlarını yapabilenler daha başarılı çalışmalar yapabilmektedir. Bu amaçla da bilimsel çalışmalarda, problemlerin çözümünde yeni yöntemlerin kullanılması ve kendi yazılımlarının yapılabilmesi daha da önemli hale gelmiştir. 
Sayısı 1000’i aşan matematiksel, istatistiksel ve mühendislik fonksiyonları ile MATLAB, yüksek başarımlı sayısal analiz ortamı sağlamaktadır. Etkileşimli grafiksel yetenekleri sayesinde çizimler, resimler, yüzeysel ve hacimsel gösterimler bu ortamı daha da verimli hale getirmektedir. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube