Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2019 Pazartesi

“Hastane İnfeksiyonları Eğitim Programı 2019” Gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği’nin düzenlediği  Hastane İnfeksiyonları Eğitim Programı,  250  katılımcı ile gerçekleştirildi.  

Etkinliğin açılış törenine . Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İTÜ Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Karaca, kamu kurum ve kuruluşların  temsilcileri, akademisyenler ve sağlık  çalışanları katıldı.

Açılış konuşmalarında Hastane İnfeksiyonları Eğitim Programı 2019’un Başkanı,  Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı  ve  Tıp Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Nurcan Baykam,   sağlık hizmeti kalitesinin en önemli göstergelerinden biri olan hastane infeksiyonları ile ilgili bu etkinliğin Çorum’da gerçekleşmesiyle, hastane infeksiyonları ile uğraşan çok sayıda bilim insanı hekim ve hemşirenin  ilimizi de ziyaret imkanı bulduklarını ifade etti. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere programın gerçekleşmesine destekleri olan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Genel Sekreteri  Prof. Dr. Serhat Ünal, "2050 yılında antibiyotik direnci nedeniyle ölenlerin sayısı, kanserden ölenlerin sayısını geçecek. Bu kadar önemli bir sorun bu. Bu konuyla ilgili hepimizin uğraş vermesi gerekiyor.  Hekim, hastane infeksiyon kontrol hemşirelerimiz, hastane idarecilerimiz, hasta sahipleri, hastalar, hep birlikte mücadele vermeliyiz. Her yıl önemli değişiklikler oluyor. Onları takip edebilmek için bir araya gelip şapkamızı önümüze koyup, bildiklerimizi birbirimizle değiştirerek neler yapacağımızı konuşmamız lazım. Çorum'daki bu eğitim programında da bunu değerlendireceğiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “İlk  göreve başladığımdan itibaren  Tıp  Fakültesi’nin  aktif hale gelmesi  en  önemli hedeflerimden biri oldu ve süreç ilk baştan itibaren  benim görevde olduğum dönemde gerçekleşti. Bu nedenle  şu anda geldiği noktada Tıp Fakültemizin başarıları beni ayrıca mutlu ediyor. Tıp Fakültemizin yetkin akademik kadrosuyla birçok başarılara imza atılıyor. Şu anda da  ulusal düzeyde 2 yılda bir gerçekleştirilen  bu eğitim programının ilimizde yapılıyor olması, konunun uzmanı  Nurcan  Hoca’nın  gayretleri  ve tabii ki Tıp Fakültemizin artık her anlamda başarıları ile bilinir hale gelmesinin sonucudur. Hastane infeksiyonları gibi önemli bir konuda sağlık hizmetlerine bilimsel katkılar sağlayacak  bu etkinliğin başarılı geçmesini diliyorum” dedi.  

24 -28  Nisan  2019  tarihleri arasında kurslarla başlayan etkinlik yoğun bilimsel program ile devam etti ve bu süreçte Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan İnfeksiyon Hastalıkları, Klinik Mikrobiyoloji Hekimleri ile İnfeksiyon Kontrol Komite Hemşirelerine  konu ile ilgili en son bilgiler konunun uzmanı  olan bilim insanları tarafından  kurs, panel, konferans, uzmanıyla tartışalım oturumları ile sunuldu ve karşılıklı  görüş alışverişleri  yapıldı.

Etkinliğin sonunda Programı değerlendiren Prof. Dr. Nurcan  Baykam, “Hastane infeksiyonları  ve bunlara neden olan dirençli mikropların tedavisi  tüm dünyada çok önemli bir problem olarak gerek insan sağlığını gerekse ülke ekonomilerini etkilemektedir.  Bu sorunlarla mücadelede ülkemizde  Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatları  ve evrensel bilgiler doğrultusunda uygulamalar yapılmaktadır. İşte bu uygulamaların  yeni  bilgiler ve bilimsel çalışmalar doğrultusunda güncellenmesini sağlayan  bu etkinlikte katılımcılar bilgilerini  güncelledi” dedi.

Baykam ayrıca çok katılımlı ve bilimsel içeriği oldukça kaliteli bir programın  yanısıra kültürel anlamda da çok doyurucu bir etkinlik gerçekleştiğini  ve katılımcıların büyük bir memnuniyetle evlerine döndüklerini bildirdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube