Yayınlanma Tarihi: 07 Nisan 2019 Pazar

2019 - MSÜ Sınavı Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) uygulanan 2019-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ), 07 Nisan 2019 Pazar günü yapıldı. İlimizde Hitit Üniversitesi Koordinatörlüğünce tek oturum halinde gerçekleştirilen sınava yaklaşık 4.000 aday katıldı.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ);

  • 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince ikinci seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla yapılan bir sınavdır.
  • Yapılacak değerlendirme sonucu; adaylar en yüksek puandan başlanarak başarı sırasına konulacak ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirtilen puan türlerine göre ikinci seçim aşamalarına katılabileceklerdir.

Ayrıca;

  1. Harp Okulları için 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT),
  2. Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019 Yılı YKS 1. Oturum olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

•  Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme/yatay, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Konu ile ilgili detaylı bilgi ÖSYM Başkanlığı’nın resmi internet sayfasında yer almaktadır.


Çorum Sınav Koordinatörlüğü 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube