Yayınlanma Tarihi: 03 Mayıs 2019 Cuma

Rektörümüz İdarecilerimizle Bir Araya Geldi, Unvanda Yükselen ve Ataması Yapılan Akademik Personelimize Cübbelerini Giydirdi

Üniversitemizde şu anda farklı birimlerde aktif olarak idarecilik görevi yapmakta olan yönetim ve senato üyesi yöneticilerimizle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin yakalamış olduğu akademik seviye ile genel gidişat hakkında istişarelerde bulundu. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantıda kısa bir süre sonra görev süresinin sona ereceğini belirten Rektörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Görev yaptığım geçen 8 yıllık süre içerisinde Üniversitemizin bilimsel araştırma alt yapısı, akademisyen profili, yayın kalitesi ve sayısı olarak gelişim göstermesi adına bir çok faaliyet yürütüldü. Üniversitemiz bugün nitel ve nicel anlamda önemli aşamalar katetmiş, sadece ulusal değil; uluslararası arenada da önemli başarılar yakalamış ve bölgenin önemli bir yükseköğretim kurumu haline gelmiştir. Akademik ve idari personeli ile öğrencileriyle el ele vererek yakalamış olduğu başarı ivmesinin bu şekilde devam etmesi halinde Üniversitemizin çok daha büyük başarılara imza atacağına gönülden inanıyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 Vizyonu doğrultusunda “her ile bir üniversite” projesi kapsamında 2006 yılında ilimize kazandırmış oldukları Hitit Üniversitesi’nde 2011 yılından itibaren şahsıma iki dönem Rektörlük yapma görevi vererek Üniversitemize, Şehrimize ve Ülkemize hizmet edebilmeme imkânı tanıdıkları için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi şükran ve saygılarımı sunuyorum.

Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm süreçlerde bizlere her zaman destek veren başta Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç olmak üzere, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyelerimize ve YÖK’ün farklı birimlerinde görev yapan tüm çalışanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum. 8 yıllık görevim süresince her türlü yakın dostluklarını, arkadaşlıklarını, desteklerini ve teveccühlerini yakından hissettiğim çok değerli öğretim elemanlarımıza, akademik personelimize, öğrencilerimize, Üniversitemizin temellerinin atıldığı 1976 yılından bu yana bu kuruma maddi-manevi desteğini esirgemeyenlere ve tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyorum.” 

Rektörümüz teşekkür konuşmasının ardından, unvanı yükselen ve ataması yapılan akademik personelimize cübbelerini giydirdi. Bu çerçevede Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan akademik personelimize Doçent ve Profesör cübbeleri Rektörümüz Prof. Dr. Alkan tarafından giydirildi.

2011 yılında Üniversitemizde 16’sı Profesör, 20’si Doçent ve 80’i Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam öğretim üyesi sayımız 116 ve toplam öğretim elemanı sayımız 349 iken; Üniversitemizde gerçekleşen son atamalar ve unvanda yükselmelerle birlikte şu anda 66’sı Profesör, 63’ü Doçent ve 223’ü Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam öğretim üyesi sayımız 352’ye, toplam öğretim elemanı sayımız da 803’e ulaşmıştır.

Ataması yapılan ve unvanda yükselen akademik personelimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube