Yayınlanma Tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı

“Çorum İçin Bir Projem Var” Projesinde İmzalar Atıldı

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Çorum İçin Bir Projem Var” programı kapsamında öğretim elemanlarımız tarafından turizm, sağlık ve gıda sektörlerinde hazırlanan 3 yeni proje için imzalar atıldı.

Millet Bahçesinde bulunan Millet Kafe’de düzenlenen imza törenine Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, proje sahibi öğretim elemanlarımız ve diğer ilgililer katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Projeler Çorum’a Direk Dokunacak Alanlardan Belirlendi”

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 2014 yılından bu yana süre gelen güçlü geleneğin devam ettiğini ifade ederek bu yıl 3 önemli projenin daha desteklenmesinin uygun görüldüğünü söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, projelerin, turizm, sağlık ve gıda gibi Çorum'a direk dokunacak alanlardan belirlendiğine dikkat çekti.

Çorum Belediyesi'nin, 2018 yılına kadar birçok önemli bilimsel projeyi desteklediğini anımsatan Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Çorum'un, şehir olarak sektör olarak her alanına dokunabileceğini arzu ettiğimiz projeleri bu şekilde hayata geçiren esas yapı Belediyemiz. Bu noktada Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hız kesmeden 3 önemli projemizle hassas bir süreç yürüterek, şehrimizin her alanına dokunacak projeleri destekleyip bu hassasiyetlerini bizle paylaşmış oldular. Bu üç projenin çok kısa sürede meyve vereceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Aşgın: “48 Bin TL’lik Destek Vereceğiz”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da 2014'te başlatılan "Çorum İçin Bir Projem Var" çalışmasının, üniversite ve yerel yönetimler arasında yapılabilecek iş birliği açısından örnek bir çalışma olduğunu söyledi. Söz konusu iş birliği kapsamında, Hitit Üniversitesi öğretim elemanlarının, bu yıl 15 proje hazırladığını dile getiren Dr. Aşgın, desteklenecek projeleri seçerken çok hassas bir süreç yürüttüklerini ifade etti.

Söz konusu projelere, toplamda yaklaşık 48 Bin TL’lik bir destek vereceklerini ifade eden Dr. Aşgın, "Dün olduğu gibi bundan sonra da Çorum Belediyesi olarak üniversitemizin yanındayız. Birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yetkin Utku Kamuk, “Yapılandırılmış Egzersiz Programının İtfaiye Erlerinin Fiziksel Uygunluk ve Hazırbulunmuşluk Düzeylerine Etkisi", HÜBTUAM Öğretim Görevlisi Hakan Apaydın, “Meşhur Çorum Leblebisinde Farklı Kavurma Koşullarında Oluşan Fiziksel ve Kimyasal Değişimlerin Belirlenmesi ve Üretim Süreci Optimizasyon” ve Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ali İzzet Yılmaz “Profesyonel Turist Rehberlerinin Bakış Açılarıyla Çorum Kent Turizmi” projeleri ile ilgili bilgi verdi.


Protokol töreni, karşılıklı olarak imzaların atılmasıyla sona erdi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube