Yayınlanma Tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe

Çorum’da Sokak Hayvanları İçin Örnek İşbirliği

Çorum’da, sokak hayvanlarına yönelik toplumsal hassasiyet kazandırılması amacıyla kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında örnek işbirliğiyle hazırlanan “Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz Projesi” hayata geçirildi.

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu işbirliğinde hazırlanan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek proje kapsamında, sokak hayvanları ve doğal yaşam alanları hakkında toplumu bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapılacak ve gençlik çağındaki öğrencilere hayvan sevgisi kazandırılmaya çalışılacak.

Kamu ve sivil toplum kuruluşları açısından örnek nitelikteki işbirliği protokolü için imza töreni, Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.  Protokol, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karadeniz Hayvan Hakları Federasyon Başkanı Şeyda Çimen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler tarafından imzalandı.

Vali Mustafa Çiftçi, imza töreninde daha önce de yine Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla birçok işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, bugün de yine bir işbirliği neticesinde hazırlanan örnek bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İnsanların, başka canlılara kötü muamelede bulunmaması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v), “Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin” şeklindeki bir hadisini anımsatarak, “Dolayısıyla başka insanlara, başka canlılara ne kadar merhametle muamele edersek, bunun bize mutlaka yansıması olacaktır. Bu işbirliğinin bir gayesi de başka canlılara merhametle muamele edilmesini sağlamak” ifadesini kullandı.

Gençlerin, sokak hayvanlarını koruyan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, ildeki hayvan hakları kurulunun çalışmalarının etkinliğini artırmak, doğal yaşam ve çevre bilincini artırmak amacıyla çalıştay, saha ziyaretleri ve seminerler düzenlenecek. 

Proje kapsamında, ayrıca Hayvan Haklarını Koruma Kanunu’nun da tanıtılması planlanıyor.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube