Yayınlanma Tarihi: 04 Ağustos 2020 Salı

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ten Aday Öğrencilerimiz İçin Önemli Açıklamalar

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi’nin sağlıktan savunmaya kadar bütün stratejik alanlarda katkı sunacak üst kalitede insanları topluma kazandırmanın hayalini ve altyapısını kurmaya çalıştıklarını belirterek, “Genç arkadaşlarımızı bu özel üniversitede buluşturmayı çok arzu ederiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, TRT Haber’de, Sezen Yüce’nin sunduğu ve eğitim danışmanlığını Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu'nun yaptığı “Eğitim Editörü” programına katılarak, üniversitemiz ile ilgili soruları yanıtladı.

Covid-19 salgınının, üniversite eğitimine olan etkilerine dair soruyu yanıtlayan Prof. Dr. Öztürk, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle online uzaktan eğitimi başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kendi yazılım ekibimiz ve hocalarımızla online dersler yaptık. Biz her ortamda ve durumda her şeye hazırlıklıyız” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Öztürk, akademik birimlerimizle ilgili soru üzerine de Hitit Üniveristesi’nin 2000 yılından sonra kurulan üniversitelerden biri olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“Hitit Üniversitesi, Çorum’da 2006’da kuruldu. Çorum, öyle bir mazisi var ki, Hitit’lere dayanan kültürel, tarihi ve aynı zamanda Anadolu kaplanları arasında sayılabilecek bir sanayi şehri. İhracatı ciddi rakamlara ulaşmış durumda.  Hitit Üniversitesi böyle bir mirasın üzerinde kurulmuş durumda. Böyle bir ortamda Hitit Üniversitesi’nin üzerine düşen birkaç görev var; bunlar nitelikli uzman, mühendis ve nitelikli işgücü yetiştirmek. Bununla ilgili olarak üniversitemizin çok köklü fakülteleri ve çok köklü alanları zaten yerleşmiş durumda. Mühendislikten sağlık bilimlerine kadar geniş yelpazedeyiz. 228 ayrı önlinas ve lisans programımız var toplamda. Kendilerini yayınlarıyla ispatlamış hocalarımız tarafından programlar, eğitimler sürdürülmektedir.”


“Gelişmelere adapte olabilen mükemmel bir ortam”

Hitit Üniversitesi’nin, Türkiye’de her yıl 2000 yılı sonrası kurulan üniversitelerin yayın ve araştırma kapasitelerini ölçen URAP sıralamasında,  2019 yılında 15. sırada yer aldığına işaret eden Prof. Dr. Öztürk, “Bu yıl 10. sıraya yükseldik. Bu ne demek? Hocalarımız araştırma ve geliştirmelerle günceli takip ettikleri gibi güncel bilgileri öğrencilerine tıp alanından, mühendislik alanından, uygulama bilimlerinden, her alanı sayabiliriz, hemen aktarmaktalar. Bu bizim için genç üniversite adına enerjik, dinamik, kendini yenileyebilen, hemen gelişmelere adapte olabilen mükemmel bir ortam oluşturmuş durumda. 900’e yakın öğretim elemanımız var. İftiharla söyleyebilirim ki çoğunluğu genç. Yarısından fazlası, çok ciddi derecede, yüzde 35’i, köklü üniversitelerde kendilerini yetiştirmiş arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.


“Türkiye’de makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşan tek üniversiteyiz” 

Prof. Dr. Öztürk, YÖK’ün, 2016 yılından itibaren araştırma üniversiteleri tasnifinde bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

“Bu ne anlama geliyor? İhtisaslaşın, yani bölgesel kalkınmaya etkide bulunun, aynı zamanda bir misyon tercihi yaparak ihtisaslaşın. Şu ana kadar 15 üniversite YÖK tarafından bu programa kabul edildi. Başvurular oluyor ama bu programlar ciddi bir eliminasyondan sonra geçiyor. Tarım, hayvancılık, spor, sağlık alanında ihtisaslaşan üniversitelerimiz var. Ancak makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşan Türkiye’de tek üniversiteyiz. Yerli ve milli üretimden bahsediyoruz. 2023, 2053, 2071 gibi çok uzun vadeli vizyonlarımız var, Hitit Üniversitesi sağlıktan savunmaya kadar bütün stratejik alanlarda öğrencilerimizi yetiştirirken, bu alanlarda katkı sunacak üst kalitede insanları topluma kazandırmanın hayalini ve altyapısını kurmaya çalışıyoruz.”


“Uluslararasılaşma anlamında Tıp Fakültemiz ciddi ön almış durumda”

Üniversite olarak ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

“Tıp fakültemiz bu anlamda ciddi bir sıçrayış yaptı. Tıp Fakültemiz’de Türkiye’de üç merkezden bir tanesi var. O da Diyabetik Ayak Merkezi. Diyabetik Ayak Merkezi dediğimiz ihtisaslaşma gerektiren bir alan. Diyabetik Ayak Merkezi yanında çok güzel Kardiyak Rehabilitasyon Merkezimiz var ki bölgede sağlık hizmetlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından örnek olarak gösterilmektedir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi alanında da biz çok iyi ihtisasımızı elde etmiş olduk. En son Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, Amerika’dan bir üniversite ile bu konu üzerinde, onların bize ulaşmaları neticesinde ortak çalışmalar yapıyor. Yine İspanya’dan, Japonya’dan gelen bilim adamlarıyla ortak çalışmalar yapıyoruz. Uluslararasılaşma anlamında tıp fakültemiz ciddi ön almış durumda.”

Tıp Fakültesi öğrenci adaylarının sıkça sorduğu sorulardan birinin, anatomi derslerinde kullanılan kadavra sayısıyla ilgili olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öztürk, “3 kadavramız var. Tıp Fakültemiz’de hiçbir eksiğimiz yok. Laboratuvarlarımız, altyapımız gayet iyi durumda. Dolayısıyla üniversite olarak genç arkadaşlarımızı bu özel üniversitede buluşturmayı çok arzu ederiz” diye konuştu.


“Öğrencilerimizin kariyerine dokunan diplomalar vermek durumundayız”

Öğrencilerin kariyer planlamalarına yönelik yapılan çalışmalara dair soruyu da yanıtlayan Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin kariyerine dokunan diplomalar vermek durumundayız. Diploma sadece teorik bilgileri kapsayan diploma olamaz. Ne yapmamız lazım?  Mezunlar ve Kariyer Merkezimizi açarak içini zenginleştirdik. Kendi materyalleri var. Örneğin 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize kamuda görev almak isterlerse online KPSS eğitimini ücretsiz vereceğiz. Aynı şekilde 7+1 uygulaması var, bu uygulamaya mühendislikte başladık. Bir de Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yapan 8 üniversiteden birisi olarak, öğrencilerimize tek başına diploma değil mesleki yeterlilik belgesini, sınavını yaptıktan sonra, yanında vereceğiz.”

Öğrencilere YÖK tarafından düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020”ye katılmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Öztürk, “Öğrencilerimize başarılar diliyorum. YÖK Sanal Fuarını ihmal etmeyin ve Hitit Üniversitesi’ne uğramayı da unutmayın” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube