Yayınlanma Tarihi: 03 Eylül 2020 Perşembe

Öğrencilerimizi İş Hayatında Bir Adım Daha Öne Geçirecek Uygulama Başlıyor

Üniversitemizde, mezuniyet sonrası çalışma hayatlarında öğrencilerimizi bir adım daha önce geçmesini sağlayacak önemli bir uygulama daha hayata geçiriliyor.

Üniversite Rektörlüğümüz ile Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında “İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İşbirliği” protokolü imzalandı. İŞKUR’dan, öğrencilerimizi çalışma hayatına hazırlayacak desteğin verilmesini öngören protokol, Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan tarafından imza altına alındı.

Protokol kapsamında, üniversitemiz bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilerimize işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulması planlanıyor.

Öğrencilerimizin, mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden de yararlanmalarını öngören protokole göre, Kariyer ve Mezunlar Ofisimiz içinde, İş ve Meslek Danışmanlarının öğrencilere danışmanlık hizmeti sunmasına ve bireysel görüşme ya da grup görüşmesi yapabilmesine elverişli bir alan “İŞKUR Kampüs” olarak temin edilecek.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube