Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe

Kurumlar Gençler İçin Güçlerini Birleştirdi

Çorum’da, üniversitemizin de aralarında bulunduğu 6 kurum arasında gençlik çalışmalarının etkinliğinin artırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çorum Müftülüğü arasında gençlik çalışmalarında işbirliği yapılmasını sağlamaya yönelik protokol, düzenlenen törenle imza altına alındı. Törene, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile ilgili daire amirleri katıldı.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Aşgın, törende yaptığı konuşmada, gençler için eğitim, kültür sanat ve spordan teknolojiye kadar birçok alanda önemli çalışmalar yürütüldüğünü, şimdi de kurumların bir araya gelerek, güç birliği yaparak ve imkanlarını birleştirerek bu çalışmalardaki etkinliği artırmak istediklerini söyledi.

Protokolde 5 ana madde belirlediklerini, bu kapsamda kamp ve gezi faaliyetleri, eğitim öğretim çalışmaları ve yarışmaları, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler, sosyal sorumluluk faaliyetleri ile beden ve ruh sağlığını korumaya yönelik çalışmalar yapılacağını anlatan Dr. Aşgın, şunları kaydetti:

“Kamp ve gezi faaliyetleri çalışmalarımızı zaten başlatmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız 12 Şubat 2019’da şehrimize ziyarette, gençlik kampından söz etmişti. Belediye olarak bunu başlatalım istedik. Çatak Tabiat Parkı’nda uygun bir alanı bize tahsis ettiler, gençlik kampımızı inşa ediyoruz. Gençlerimizin 12 ay boyunca hizmetine açık olacak. Diğer kampımıza gelince daha nitelikli olsun diye gençlik obası şeklinde dizayn ediyoruz. Yolunu yaptık. Altyapı çalışmalarını tamamladık. Çadırlarımız gelmeye başladı. Diriliş Ertuğrul’daki gibi, Uyanış Selçuklu dizisindeki gibi bir obayı orada hayata geçiriyoruz.” 

Eğitim öğretim çalışmaları kapsamında da yapay zeka, dijital ve 3 boyutlu tasarım, robotik kodlama, sağlıklı yaşam, değerler ve erdemler eğitimi gibi faaliyetler ile bu alanlarda çeşitli yarışmalar düzenleneceğini dile getiren Aşgın, “Bilgi yarışmaları, şiir yarışmaları, karikatür yarışmalara ve buna benzer birçok ödüllü yarışmalara protokol kapsamında imza atmış olacağız” dedi.

Protokol kapsamında gençlerin ruhen ve bedenen gelişmeleri için sosyal kültürel sanatsal ve sportif faaliyetlerde ilgili kurumlarla ortak çalışmalar yapılacağını anlatan Aşgın, şöyle devam etti:

“Resim yarışmaları, ebru,  çini eğitimleri gibi faaliyetleri de bu protokol kapsamsında yapmış olacağız. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında da empati duygularını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız olacak. Köy okullarının tamir edilmesi, yardıma muhtaç kişilerin evlerinin bakımı, organ ve kan bağışına dair farkındalık oluşturmak gibi çalışmalar yapacağız.”

Aşgın, gençlerin beden ve ruh sağlığının korunmasına yönelik çalışmaların da ilgili kurumların uzmanları tarafından yapılmasının planlandığını kaydetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Protokolde olabildiğince aktif rol alacağımıza inanıyorum”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de söz konusu protokolün hayata geçirilmesine katkıda bulunan başta Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Aşgın olmak üzere, ilgili kurumların daire amirlerine ve çalışanlarına gençler adına teşekkür etti.

“Kapsayıcı bir protokol ile ilgili rolümüzün farkındayız” diyen Prof. Dr. Öztürk, “Projeden geri dönüşleriyle faydalanacak bir kurum olarak, kapsamı, içeriği ve kucaklayıcılığı için sadece bölgeye değil ülkeye model olacağından dolayı büyük heyecan duyduğumu paylaşmak isterim” diye konuştu.

Protokol bağlamında, akademik ve idari personelimiz ile tüm kurumsal kapasiteyi tam anlamıyla yansıtarak aktif partner olmak için çaba göstereceklerini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Protokolün birinci maddesinden beşinci maddesine kadar her aşamada üniversitemizin uzmanlarıyla işin içinde olacağız. 20 bine yakın öğrencimiz var ve bunun yüzde 65’i Çorum’da misafirimiz, yani şehir dışından. Çorum’un tadına varmış, özelliklerini anlamış, insanın kalitesini görmüş, toprağının bereketini görmüş gençleri, buradan almaları gereken tadı ve öngörüye sahip olacak şekilde mezun edeceğimize inanıyorum. Aynı zamanda uluslararası öğrenci sayımız da 600’ü buldu. Bu protokol bir anlamda Türkiye’nin gönüllü elçilerini bir şekilde yetiştirmek, burada misafir etmek adına Çorumlu hemşerilerimizle beraber üniversitemizin de rolünü ciddi şekilde artırmış oluyor.”

Gençlik Ofisi’ni kurarak üniversitede bir takım çalışmaları hayata geçireceklerini bildiren Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

“Maalesef salgın nedeniyle öğrencilerimizden uzağız. Bu bizi her yönüyle üzüyor gerçekten. Öğrenci yoksa üniversite faaliyetleri de belirli düzeyde kalıyor. Alınan tedbirlerle inşallah kavuşacağız. 2020’nin başında tesis edilen gençlik ofisinin getirileri ve bize katkılarıyla protokolde olabildiğince aktif rol alacağımıza inanıyorum. Ümitliyiz, heyecanlıyız. Üniversite olarak müteşekkiriz. İnşallah hayırlara vesile olacaktır. İnşallah insani, ahlaki ve sosyal anlamda çocuklarımızı, gençlerimizi örnek teşkil edecek donanıma kavuşturacağımız, aileleri de mutlu edeceğimiz ve böylelikle de geleceğimize dönük somut adımlar atabildiğimiz proje olur.”

Vali Çiftçi: “Güzel bir işbirliğine hep beraber imza atıyoruz”

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de Gençlik Çalışmaları İçin İşbirliği Protokolünün önemine işaret ederek, “Bugün gerçekten güzel bir işbirliğine hep beraber imza atıyoruz” dedi.

Vali Çiftçi,  6 kurumun işbirliğiyle yapılacak çalışmalardan güzel sonuç çıkacağına inandığını ifade ederek, “İmzaladığımız protokolün hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Biz buradaki muhterem hazirunla beraber, üniversitemizle beraber 2020 yılı içerisinde güzel işbirliklerine de imza attık. Bu protokol kapsamında yapılacak işbirliğinin de gençliğimizin yetişmesi açısından faydalı olacağına inanıyorum.”

Konuşmaların ardından, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çorum Müftülüğü arasında yapılan “Gençlik Çalışmaları İçin İşbirliği Protokolü” imzalandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube