Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2021 Cuma

İslam Hukuku Profesörü Karaman, Öğrencilerimizle Buluştu

İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrencilerimizle buluştu.

Memleketi Çorum’a gelen Prof. Dr. Karaman, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ü, makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Karaman, ziyaretin ardından, İlahiyat Fakültesine geçerek, öğrencilerimizle sohbet gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Karaman, Vali Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Aşgın ve Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün de katıldığı sohbet programında, “namaz ibadeti ve Peygamber sevgisinin önemini” anlattı.

Namaz ibadetinin aşkla yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Karaman, “Peygamberimiz ne diyor, ‘Bilal, ezan oku da rahatlayalım.’ Namaz kılarken rahatlayacağız, onu aradan çıkarırken değil” şeklinde konuştu.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V), Hz. Ömer ile olan bir diyaloğunu aktaran Prof. Dr. Karaman, “Peygamberimizin, ‘beni her şeyden çok sevmedikçe bir insan kamil iman sahibi olmaz’ şeklindeki sözüne karşılık, Hazreti Ömer de demiş ki ‘nefsim hariç.’ Efendimiz, bunun üzerine, 'kendinden de çok sevmedikçe olmaz’ deyince, Hazreti Ömer, ‘şu andan itibaren ya Resulullah seni kendim de dahil her şeyden çok seviyorum’ diyor.  Şimdi burada, bir şey herkesin dikkatini çekiyor; Hazreti Ömer’in birinci sıradaki hali ve daha sonra değişen hali. Bu hal değişikliği nasıl olur? Benim derdim, bu. Bu hal değişikliği, Efendimizin huzurunda bulunduğunuzda, bir anda olur. Buna ben iman ediyorum ama O yok şimdi. O, aramızda değil. Onu aramıza nasıl davet edebiliriz? Onunla beraberliği, aramızda yaşıyormuş gibi beraberliği nasıl hasıl edebiliriz? Bunu ne kadar hasıl edersek, o dönüşüm ve değişim de o kadar olur. İşte bu sadece ilim yapmakla olmaz. Bu, ibadetle olur. Bu, gayet basit ve açık” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve akademik hayatından kesitler de paylaşan Prof. Dr. Karaman’a, programda, günün anısına, Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk ve Vali Mustafa Çiftçi birlikte hediye takdiminde bulundu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube