Yayınlanma Tarihi: 09 Aralık 2021 Perşembe

24 Yaşındaki Genç Sporcunun Göz Kamaştıran Kariyeri

Antalya’da düzenlenen 2021 Uluslararası Bocce Şampiyonasında rekor bir skorla 1’inci olan Hitit Üniversitesi öğrencisi Hamza Şimşek, genç yaşta farklı spor branşlarında elde ettiği başarılarıyla da adeta göz kamaştırıyor. Bocceden atletizme, satrançtan masa tenisine kadar farklı branşlarda toplam 42 madalya kazanan 24 yaşındaki sporcu Şimşek, aynı zamanda lisanslı antrenörlük ve hakemlik yapıyor.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü son sınıf öğrencisi Şimşek, spor kariyerine, Bursa’da, ilkokul 4. sınıfta satranç branşında başladı.

Okul turnuvalarında aldığı derecelerle dikkati çeken Şimşek, 2011’de, Satranç Federasyonu tarafından Küçükler Kategorisinde düzenlenen turnuvada Türkiye 11’incisi oldu. Aynı dönemde atletizme de ilgi duymaya başlayan Şimşek, Manisa İl Birinciliğinin yanı sıra 2015 Türkiye Atletizm Şampiyonasında 200 metre kategorisinde Türkiye 5’incisi olarak derece elde etti. 

Söz konusu şampiyonanın ardından, bir antrenman esnasında ayağında meydana gelen menüsküs yırtığı nedeniyle atletizme ara veren Şimşek, sakatlığına rağmen masa tenisine yönelerek Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun, 2017’de, Samsun’da düzenlediği kursa katıldı. Kursu başarıyla tamamlayarak, masa tenisi antrenörlüğü belgesini alan Şimşek, bu dönemde bocce sporuyla da tanıştı. 

Öte yandan, lise eğitiminin ardından, 2018’de, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümünü kazanan Şimşek, bir taraftan üniversite eğitimine diğer taraftan Kocaeli Kandıra Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünde masa tenisi antrenörlüğüne devam etti. Bu dönemde, bocce sporcusu olarak ulusal ve uluslararası turnuvalarına da hazırlanan Şimşek, boş zamanlarını ise farklı branşlarda antrenörlük ve hakemlik kurslarına katılarak değerlendirdi. 

İki Branşta Hakemlik, Dört Branşta Antrenörlük Yapıyor

Yüzme ve atletizm branşlarında hakemlik, atletizm, masa tenisi, hentbol ve bocce branşlarında antrenörlük belgesi bulunan Şimşek, öğrencilik ve hakemlik görevleri nedeniyle yaşadığı yoğunluğa rağmen, 2021 Uluslararası Bocce Şampiyonası’na katıldı. Antalya Kemer’de 26-31 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenen şampiyonada, 9 maçta 9 galibiyet elde ederek rekor bir skorla şampiyon oldu. 

Hamza Şimşek, sporun, hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Çocukluğumdan bu yana spor benim hayatımda önceliğim oldu” dedi.

Sporun farklı branşlarında kendini geliştirmek için çok mücadele ettiğini belirten Şimşek, “Ailem, İlahiyat Fakültesi okumamı isterken, ben de spor bilimleri alanını istiyordum. Ailemin isteği üzerine, İlahiyat Fakültesine girdim ama Spor Bilimleri alanından vazgeçmedim. İlahiyat Fakültesini 2 sene okuduktan sonra bıraktım. O dönemde Halk Eğitim Merkezlerinin katı yakıtlı kalorifer ateşçisi, satış görevlisi gibi kursları sayesinde aldığım belgelerle bir taraftan da iş hayatına atılarak para biriktirdim ve bu parayla Spor Bilimleri Fakültesi için gerekli eğitim ve kurs masraflarımı karşıladım. Yeri geldi inşaatlarda amele olarak da çalıştım ve sonunda gerekli eğitim ve kursları tamamlayarak Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandım” diye konuştu.

“Ya öğrenci olarak ya eğitmen olarak da ya da hakem olarak tüm zamanımı spora veriyorum” diyen Şimşek, “Hafta sonları maçlarda hakemlik yaparken, hafta içi derslerime ve aynı zamanda Halk Eğitim Merkezi üzerinden açtığım çeşitli kurslara zaman ayırıyorum” ifadesini kullandı.

Çevresindekileri de spora yönlendirmeye çalıştığını anlatan Şimşek, “Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurttaki arkadaşlarımı da bocce sporuyla tanıştırdım. Yurt yetkilileri ile Çorum Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle şu anda arkadaşlarıma bocce kursu veriyorum. 25 arkadaşımı önümüzdeki ay Ankara’da düzenlenecek Bocce Türkiye Turnuvasına hazırlıyorum” dedi.

Şimşek, ortaöğretim öğrencilerine yönelik de Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bocce kursu verdiğini ifade ederek, “Çevremdeki insanları spora yönlendirmeye çalışırken aynı zamanda kendimi de bocce sporunda daha da geliştirerek Olimpiyatlarda ay yıldızlı bayrağımızla ülkemizi temsil etmeyi ve birincilik kazanmayı hedefliyorum” ifadesini kullandı.

Bocce Hocası Dr. Cerit’ten Genç Sporcuya Övgü

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emrah Cerit de Hamza Şimşek’in bocce sporunun Hitit Üniversitesi’nde gelişiminde önemli rol oynadığını söyledi.

Dr. Öğretim Üyesi Cerit, “Hamza, 4 yıl önce üniversitemize geldiğinde heyecanla bize bazı yeni şeyleri anlatmaya çalıştı. Bize geçmişinde neler var diye sorduğumuzda bize öyle şeyler saydı ki, gerçekten bizler de heyecanlandık. Gerek satranç gerek atletizm gerek bocce gerek masa tenisi buna benzer farklı alanlarda çok başarılı olduğunu gördük. Üniversitelerarası müsabakalara katıldığımızda bizi çok fazla gururlandırdı. En son bocce şampiyonasında üniversitemizi temsil etti ve dereceyle birinci oldu.  Bu bizim için gurur tablosuydu” diye konuştu.

Hamza Şimşek’in, Türk sporuna önemli katkılar sunmaya devam edeceğine inandığını ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Cerit, “Biz bu süreçte üniversite olarak elimizden geldiğince Hamza’yı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube