Yayınlanma Tarihi: 05 Şubat 2021 Cuma

Öğrencilerimizin Sanayi Alanına İvme Kazandıracak Projelerine TÜBİTAK'tan Destek

Hitit Üniversitesi öğrencileri, sanayi alanına önemli teknolojik yenilikler kazandıracak 9 proje hazırladı. Öğrencilerimizin, sanayi alanlarında uygulanma potansiyeli bulunan projelerine, TÜBİTAK tarafından destek verilecek.

Türkiye’de yeni kurulan üniversiteler arasında bulunmasına rağmen özellikle sanayi kuruluşlarıyla işbirliği alanında dikkat çeken adımlar atan üniversitemiz, “TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı” kapsamında da önemli bir başarı elde etti. Söz konusu programın başvuru sonuçlarına göre, üniversitemizde mühendislik alanlarında eğitim gören öğrencilerimizin hazırladığı 9 proje desteklenecek.

Hitit Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Tunahan Karaca’nın “Reçine 3D Yazıcılarda Üretilen Prototiplere Üretim Aşamasında Nano Yapıların İlavesi ile Mekanik Dayanımlarının Arttırılması”, Fatma Sena Öztürk ve Abdullah Karaköse’nin “Endüstriyel Seramik Atıklarının Otomotiv Sürtünme Malzemesi Olarak Değerlendirilmesi”, Büşra Kaya’nın “Düşük Karbonlu Çeliklerin Üretim Süreçleri için Florür İçermeyen CaO-SiO2-Al2O3 Esaslı Döküm Tozlarının Geliştirilmesi”, Uğur Can Çelik’in “Kompozit Plaka İmalatı”, Müberra Koca’nın “Eklemeli İmalat Tekniği ile Elektrik Motor Kapak Tasarımı ve Üretimi”, Aysu Kiraz’ın “Tanecikli Endüstriyel Malzemelerin Mekanik Sistemlerde Yol Açtığı Erozif Aşınmanın İncelenmesi”, Hakkı Emre’nin “Nasır’ın Lm7805 Voltaj Regülatörünün Ana Çerçeve (Leadframe) Kalıbının Tasarımı”, Emrecan Kabataş’ın “Farklı Tiplerde Çip Soğutucuları Geliştirilmesi” projeleri ile Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Bayan Mohamedabdulkader, Berfu Sinem Bağcıvan, İrem Nur Kayacı ile Necmiye Gençalioğlu’nun “Atık Ekmeklerin Yenilebilir Peynir Ambalajına Dönüştürülmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK desteğiyle uygulanacak.

Söz konusu projelerle, sanayi alanlarında uygulanma potansiyeli bulunan ürün, yöntem ve süreçlerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Makina ve imalat, gıda ambalajı ve akıllı teknolojiler ile endüstriyel malzeme geliştirilmesine yönelik hazırlanan projelerin, sanayi alanına önemli kazanımlar sunması bekleniyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Geleceğimizi gençlerimizle birlikte inşa ediyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2023 vizyonundaki yerlileşme ve millileşme çalışmaları kapsamında yürütülen proje çalışmalarında, Hitit Üniversitesinin öğrencilerinin önemli rol üstlendiğini söyledi.

“Geleceğimizi gençlerimizle birlikte inşa ediyoruz” diyen Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin sanayi alanına yönelik proje geliştirmelerini önemsiyoruz. Birbirini destekleyen, sanayi ile iç içe olan projeler geliştirme anlayışıyla hareket ediyoruz. Gerek öğrencilerimizi geleceğe hazırlamada gerekse de şehrimize, bölgemize, ülkemize katkı sağlama noktasında çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu kapsamda projelerimizin yanı sıra sanayi alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla ortak tezler üretiyoruz.”

“Sanayi alanı için önemli kazanımlar sunacak projeler geliştirildi”

Başta makine ve savunma olmak üzere sanayi alanlarında Çorum'un sahip olduğu önemli potansiyelin farkında olduklarını, bu potansiyelin Hitit Üniversitesi'nin bilgi birikimi ile birlikte değerlendirildiğinde önemli kazanımlar elde edileceğine inandığını ifade eden Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

“Üniversitemizin ana hedeflerinden birisi olan araştırma ve geliştirme bağlamında da yeni yapılandırdığımız proje koordinasyon ve teknoloji transfer ofisimiz ile çalışmalarımıza hız verdik. Öğrencilerimizi, ulusal ve uluslararası alanda proje geliştirmeleri yönünde teşvik ediyor ve gereken her türlü desteği veriyoruz. Hocalarımızın yönlendirmeleri ve üniversite yönetimimizin verdiği destekle öğrencilerimiz tarafından sanayi alanı için önemli kazanımlar sunacak projeler geliştirildi. Bu projelerin TÜBİTAK tarafından da desteklenmeye değer bulunmasından dolayı mutluyuz. Projeleri kabul edilen her bir öğrencimizi ve destek veren öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, süreç içerisinde yer alan sanayi danışmanlarıyla birlikte başarılı bir çalışma dönemi geçirmelerini diliyorum.”




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube