Yayınlanma Tarihi: 02 Mart 2021 Salı

Eğitim ve Araştırma Hastanemizde “Sağlık Müzesi ve Kütüphane” Öğrencilerimizin Hizmetine Sunuldu

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, “Kütüphane ve Geçmişten Günümüze Çorum’da Sağlık Müzesi” törenle hizmete sunuldu.

Açılış törenine, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk,  İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli ve diğer ilgililer katıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, törende yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesi öğrencilerinin kaynak ihtiyacını karşılayacak bir kütüphane ile Çorum’da sağlık alanındaki tarihsel gelişim sürecini yansıtan küçük bir sergi alanını hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çorum’da geçmişten günümüze sağlıkla ilgili verileri toplayarak, hem bugünün bir özetini çıkarmak hem de bugünlere nasıl gelindiğini göstermek için ufak bir sergi alanı oluşturduklarını anlatan Prof. Dr. Sezikli, “Destek verenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin buralara bakarak bir nostalji yapmasını ve bugünkü sağlık sistemimizin kuvvetini bir kez daha anlamamızı sağlar diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, 4. Sınıftan itibaren eğitimlerine hastanede devam ettiklerine işaret eden Prof. Dr. Sezikli, “Biz bu katı mümkün olduğunca öğrencilerimiz için eğitim öğretime ayırmaya çalıştık. Her yıl öğrenci sayısı artacak ve 2 yıl sonra bu katta yaklaşık 400 öğrencimiz sürekli eğitim görecek. Kütüphane de bir ihtiyaç. Desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze ve yapımını üstlenen Fatih Şahinbaş kardeşimize teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sezikli, kütüphanenin 30 öğrenci kapasiteli olduğunu, 24 saat hizmet vermesinin planlandığını bildirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Elektronik veri tabanlarımız, öğrencilerimizin parmaklarının uçlarında”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de büyüyen, çapını giderek geliştiren, hastanenin, Çorum’un ve bölgenin sağlık ihtiyacını karşılamak üzere sadece yetkinlik olarak değil altyapı olarak da geliştiğini belirterek, “Hitit Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan işbirliği neticesinde halka sağlık hizmeti ulaştırmak adına önemli adımlar atılmaktadır” dedi.

Hastanenin yapımında ve geliştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Gerçekten şu anda Eğitim ve Araştırma Hastanemiz büyük başarılara imza atmakta. Türkiye’deki yetkinlik alanları itibarıyla özel konumunu her geçen gün yükseltmektedir. Bizim hocalarımızın da yeni aldığımız öğrencilerimizin de bu yükselişe katkıları olduğu ortada. Dördüncü sınıf öğrencilerimiz var aramızda. Bu koridorlarda doktor büyüklerine, hocalarına destek veren genç yüzler göreceğiz. Bu gençlerle inşallah daha iyi, daha dokunaklı işler yapacağız. Rıfat Bey’in başlattığı bu güzel hizmetleri Çorum’da bu gençler üstlenecek.”

Sergi ve kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

“Sergi, dün ile bugünü birleştirmek üzere katkı sunacak, Çorum’un sağlık alanında nereden nereye geldiğini gösterecek. Kütüphanemizin de hem gençlerimiz için bir motivasyon kaynağı hem de hastanemize gerçekten yakışmış bir nüans olarak görüyorum. Binden fazla kitabımızı buraya taşıdık. Özellikle sağlık alanında. Elektronik veri tabanlarımız öğrencilerimizin parmaklarının uçlarında. Bilgisayar donanımı hazır. Dolayısıyla Çorum’a, Hitit Üniversitesi’ne, tıp eğitimi almaya gelen gençlerimiz gayet yetkin bir alanla buluşmuş olacaklar. Bu ortamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Aşgın: “Cephenin en önünde ise sağlık çalışanlarımız yer alıyor”

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Covid salgınına karşı adeta bir kurtuluş mücadelesinin verildiğine işaret ederek, “Bu cephenin en önünde ise sağlık çalışanlarımız yer alıyor. Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kurtuluş Savaşı kahramanları nasıl anılıyorsa ileride yazılacak tarih kitaplarında bu dönemde Covid ile mücadele eden sağlık çalışanlarının yaptıkları ve kaç tane şehit verdikleri bununla beraber ilme olan katkılarını yazacak” ifadesini kullandı.

Milletvekili Ceylan: “Pandemi ile mücadele sürecinde sağlık çalışanları çok yıprandı”

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da hastanenin meşakkatli bir süreçle hizmete kazandırıldığını anımsatarak, “Çorum’dan sevk sayısını en aza düşürmek hedefiyle yola çıktık. Çünkü ben hastaların diğer illerde ne kadar zorluk çektiklerini biliyorum. Yeni Floroskopi cihazımız da hatırı sayılır oranda sevk sayısını düşürecektir” diye konuştu. Çorum’da hastanenin pandemi ile mücadelesindeki rolüne de değinen Ceylan, “Pandemi ile mücadele sürecinde sağlık çalışanları çok yıprandı. Göstermiş olduğunuz fedakârlıktan dolayı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube