Yayınlanma Tarihi: 01 Nisan 2021 Perşembe

Staj Seferberliği Programına Öğrencilerin İlgisi Arttı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan Staj Seferberliği Programı’na, Hitit Üniversitesi’nden bin 133 öğrencinin başvurduğu bildirildi.

Türkiye genelinde 81 ildeki tüm üniversitelerden öğrencilere fırsat eşitliği sunan Staj Seferberliği Programı’na ilgi arttı. Üniversitemizden, geçen yıl, lisans ve önlisans düzeyinde 33 öğrenci söz konusu program kapsamında staj yapmak üzere başvuruda bulunurken, bu yıl bu sayı bin 133’e yükseldi.

Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı platformu üzerinden açılan staj ilanına başvuran  öğrenciler, işverenler tarafından, akademik, mesleki, sanatsal, sosyal ve sportif yeterlikleri üzerinden değerlendirilecek. Staj teklifi gönderme aşamasında kimlik bilgileri işverenlerin erişimine açılmayan adaylar, bu sayede sadece sahip oldukları nitelikler özelinde değerlendirilerek fırsat eşitliğine sahip olacak.

Başvuru değerlendirme sürecini başarıyla geçen öğrenciler, 385'i özel sektör, bin 658'i de kamu kurumlarından olmak üzere toplam 2 bin 43 kurumdan birinde staj yapma imkanı bulacak.