Türkiye'de “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşan tek üniversite olarak, bölgemiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde savunma, sağlık ve gıda teknolojileri alanlarında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Hitit Üniversitesi, bünyesine kattığı istihdam odaklı bölüm ve programlarla da büyümeye devam ediyor.
Bu kapsamda Hitit Üniversitesinin 1 yeni ön lisans programının açılması ile 5 yeni programa öğrenci alımı yapılması yönündeki teklifi YÖK tarafından uygun bulundu.
Sungurlu Meslek Yüksekokulunda Ortopedik Protez ve Ortez Programı Açıldı
Üniversitemizin Sungurlu Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü bünyesinde Ortopedik Protez ve Ortez Programının açılması yönündeki teklifi uygun bulundu.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Buğra Bağcı, “Modern ve geniş fiziksel alanları, nitelikli ve deneyimli öğretim elemanı kadrosuyla özellikle sağlık hizmetleri alanına yoğunlaşan Sungurlu Meslek Yüksekokulumuz, Ortopedik Protez ve Ortez Programının da açılması ile birlikte sağlık hizmetleri programları açısından daha zengin bir hale gelmiştir. Bu anlamda, açılacak bölüm ve yetiştirilecek insan kaynağı ile Yüksekokulumuz, üniversitemiz makine ve imalat teknolojileri ihtisaslaşma alanına katkı sağlayacaktır” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Bağcı, ülkemizde protez-ortez sektörünün ihtiyaç duyduğu teorik ve pratik anlamda donanımlı teknik elemanların yetiştirilmesinin amaçlandığı Ortopedik Protez ve Ortez Programına öğrenci alımı için de gerekli altyapı ve insan kaynağının karşılanması yönünde çalışmaların başlatıldığını belirtti.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 4 Yeni Bölüme Öğrenci Alınacak
Öte yandan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Eczane Hizmetleri, Odyometri, İş ve Uğraşı Terapisi ile Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programlarına öğrenci alımı yapılmasına, YÖK tarafından onay verildi.
2021-2022 eğitim-öğretim döneminde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Eczane Hizmetleri, Odyometri ile İş ve Uğraşı Terapisi Programlarına 40’ar, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programına ise 30 öğrenci alımı yapılması planlanıyor. Programların Yurtdışı Öğrenci Kabulü kapsamında ise 5’er öğrenci kontenjanı bulunuyor.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun geçtiğimiz yıl ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başladığını ifade eden MYO Müdürü Doç. Dr. İhsan Çetin, “Geçtiğimiz yıl Meslek Yüksekokulumuza ile öğrencilerimizi aldık. Öğrenci aldığımız 2 programımızda da %100 doluluk oranına ulaşmıştık. Bu yıl 4 yeni programımıza daha öğrenci alımı yapacağız. İstihdam odaklı bölümlerimiz ve aramıza katılacak öğrencilerimizle Meslek Yüksekokulumuzun kapasitesini genişletmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrenci alımı yapılacak programlara ilişkin bilgiler de paylaşan Doç. Dr. Çetin, Eczane Hizmetleri Programı ile toplum sağlığı için son derece önemli olan eczacılık sektörüne teorik ve uygulamalı eğitimle nitelikli teknik elemanların yetiştirileceği bilgisini paylaştı. Odyometri Programı mezunları için hem özel hem de resmi sağlık sektöründeki istihdam olanaklarına vurgu yapan Doç. Dr. Çetin, sağlık sektörünün işitme ve denge bozuklukları alanında ihtiyaç duyduğu test bilgi ve becerisine sahip odyometrist ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını belirtti.
İlk öğrencilerini alacak olan programlar hakkında konuşan Doç. Dr. Çetin, “Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı ile devlet korumasına alınan çocukların yerleştirildiği çocuk siteleri ve çocuk destek merkezleri gibi kurumlarda çocukların korunması ve bakımına yönelik hizmet edebilecek, onlara eğitim, sosyal ve manevi açılardan destek olabilecek bakım elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl öğrenci alacağımız dördüncü programımız ise İş ve Uğraşı Terapisi olacak. Bu programımız ile de anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren, yaşam kalitesini artıran, kişiyi merkeze alan iş ve uğraşı teknikerlerini sektöre kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak Teknolojisi Programı Öğrenci Alımına Başlıyor
2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılacak bir diğer program ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi oldu.
Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren, Kaynak Teknolojisi programına YKS ile 20, Yurtdışı Öğrenci Kabul kontenjanı ile de 5 öğrenci alınması planlanıyor.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Maraşlıoğlu, “Makine ve imalat teknolojilerinde ihtisaslaşan üniversitemizde, ilimizin lokomotifi konumunda olan makine imalatının önemli kısmını oluşturan kaynak teknolojisi eğitimi de yerini almış oldu. Kaynak Teknolojisi Programı hem yetiştirdiği öğrencilerle hem de yapılacak akademik çalışma faaliyetleriyle Çorum’a, Türkiye’ye katkı sağlayacaktır. Ayrıca, Kaynak Teknolojisi Programı öğrencilerinin hem okurken hem de mezun olduktan sonra başta Çorum olmak üzere çevre illerde uygulama ve iş imkânı bulacağı birçok işletmenin olması, programın geniş istihdam alanına sahip olduğunu bir kez daha göstermektedir” ifadelerini kullandı.