Yayınlanma Tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi Coşkuyla Kutladık

Üniversitemizin 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksinde coşkuyla kutlandı.

Mezuniyet törenine, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Per. Kd. Alb. Ferhan Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, 2020-2021 eğitim öğretim dönemi mezunları arasında “üniversite birincisi” olan 52 yaşındaki Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Sema Büyükyabat’ın konuşmasıyla devam etti.

Sözlerine, “Sizlerin huzurunda olmak benim için büyük onur ve sevinç” diyerek başlayan Büyükyabat, şöyle konuştu:

“30 yıl önce ara verdiğim eğitim hayatıma başlamış olmanın haklı gururu ve heyecanıyla ilk günden bugüne kadar şevkimi ve heyecanımı hiç kaybetmedim. Her ne kadar bu 4 yılın 1,5 yılını salgın sebebiyle evde geçirmiş olsak da uzaktan devam ettiğimiz bu dönem dahi benim için çok özel ve güzeldi. Zira üniversite benim için hayallerimin, umutlarımın, özlemlerimin gerçeğe dönüştüğü, ete kemiğe büründüğü yerdi. Büyük hediye ve inanılmaz fırsattı. Bu 4 yıl boyunca maddi manevi her alanda destek olan eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Hangi şartlarda olursa olsun eğitimden taviz vermeden araştırma ve geliştirmeye devam edeceğiz”

Daha sonra, törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de mezuniyet törenlerinin uzun ve yorucu yolculuğun sonunda gerçekleştirilen ve hafızalarda uzun yıllar kalan özel bir gün olduğunu belirterek, “Bugünü daha farklı, daha kalabalık, daha özgün kılabilirdik ancak pandemi şartlarında elimizden geldiğince salgın tedbirlerini de dikkate alarak bu şekilde bir araya gelmekten de duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Fakültelerimiz, yüksekokullarımız pandemi şartlarında kendi özel ortamlarında mezuniyet törenlerini gerçekleştirmişken bizler de bugün dereceye girmiş öğrencilerimiz ve ailelerini burada sizlerin huzurunda kutlamak ve bu güzel günlerine ortak olmak istedik” ifadesini kullandı.

Üniversitelerin eğitim, araştırma ve topluma hizmet olarak belirlediği üç temel alanda, salgın şartlarında bazı kısıtlamalarla yüz yüze kaldığını anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Genç üniversite olarak şartları en iyi şekilde değerlendirerek, eğitim ve öğretimlerimizde, araştırma geliştirmede hiçbir sıkıntıya uğramamak için elimizden gelen özeni gösterdik. Bu şartlarda görev yapan öğretim üyelerimize, idari personelimize teşekkür etmek istiyorum. Zor günlerdi ama hamdolsun atlattık” şeklinde konuştu.

Hitit Üniversitesi’nin, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Türkiye’de ihtisas alanı “makine ve imalat teknolojileri” olarak belirlenen tek yükseköğretim kurumu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk, söz konusu ihtisas alanında hazırladıkları projelerin sadece Çorum için değil tüm ülke için önemli kazanımları olacağına inandığını vurguladı.

Prof. Dr. Öztürk, “Biz üzerimize düşen vazifenin farkındayız. Her ne şartlarda olursa olsun eğitimden taviz vermeden araştırma geliştirmeye, ülkemizin, ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bütün gereklilikleri yerine getirerek toplumla bütünleşerek, toplumun her bir ferdine dokunarak hizmet etmeye, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

“Yeni dönemde kısıtlamalarla yüz yüze kalmamak için aşılama çok kıymetli”

Covid-19 salgınına karşı devam eden aşılama çalışmalarına da değinen Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

“Şimdi gelinen noktada tedbirlerin yerleşmesi, eğitim öğretimimizin daha sağlıklı ortamda yürütülebilmesi için bizlere önemli konularda adım atmak üzere önerilerde bulunan devletimizin önemli kurumlarının ifadelerini, bizlere aktardıklarını sizlerle paylaşmak durumundayım. Aşılama çok kıymetli. Yeni eğitim öğretim döneminde, yeni kısıtlamalarla yüz yüze kalmamak için aşılama ve diğer tedbirlere olabildiğince riayet ettiğimiz takdirde, bu özel günleri çok güzel ortamlarda değerlendirmenin haklı gururunu yaşayacağımıza inanıyorum.”

Rektör Prof. Dr. Öztürk, konuşmasında ayrıca, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde üniversite birincisi olan Sema Büyükyabat’ı da başarısından dolayı tebrik etti.

Üniversite birincisinin farklı bir profile sahip olduğuna işaret eden Prof. Dr. Öztürk, “52 yaşında ve 3 çocuk annesi olan Sema Büyükyabat’ın, burada sizleri selamlıyor olması, okul birincisi kürsüsünde mezun öğrencilerimizi temsil etmesi bizi çok gururlandırdı. Eğitimin yaşını olmadığını kendisi gösterdi. 30 yıl sonra gerçekleştirdiği hayaliyle okul birincisi olarak büyük gururla sizlere hitap etti. Toplumun her kesimine üniversitemizin kapılarını açık olduğunu gösterdiği için ve her yaş gurubuna ilham kaynağı olduğu için üniversitem ve şahsım adına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Aşgın: “Mezun olduk, her şey bitti, öyle bir şey yok”

Çorum Belediye başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da üniversiteden mezuniyetin aslında yeni ve önemli bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.

“Mezun olduk, her şey bitti, öyle bir şey yok” diyen Dr. Aşgın,  şunları kaydetti:

“Üniversiteden mezuniyet, sorumlukların arttığı, beklentilerin arttığı, ailemizin, devletimizin, tüm insanlığın üzerimizdeki sorumluluğunun arttığı ve artık taşın altına elimizi koyacağımız yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu sorumluluklarının farkında olarak ülkemizin 2023 ve 2071 hedefleri için, daha adil dünya olsun diye, yeryüzünde aç kalmasın, mahrum kalmasın diye büyük mücadele içinde olacağız. Her zaman gençlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.”

Çorum Milletvekili Kavuncu: “Hitit üniversitemiz ciddi mesafeler aldı”

Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da üniversitelerin, ışığını bilimin evrensel ilkelerinden alan ve yerel dinamikleri, milletleri millet yapan medeniyet değerlerini de ihmal etmeden bulundukları bölgeye, ülkeye ve dünyaya ışık açan eğitim müesseseleri olduğunu ifade ederek, “Hitit Üniversitemiz de gerçekten kuruluşu biraz geç olmakla birlikte Allah’a hamdolsun son yıllarda değerli Ali Osman Öztürk Hocamın riyasetinde ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte ciddi mesafeler aldı” dedi.

Hitit Üniversitesi’nin daha önce projeksiyonlarına da şahit olduğunu ifade eden Kavuncu, “Yeni dönemde ciddi manada hedef koydular; ihtisaslaşma alanı olarak makina ve imalat teknolojilerinde lider olmak. Bugün bu alan dünyada yükselen değerdir. Bu anlamda üniversitemiz büyük mesafe kat etmiştir” diye konuştu.

Çorum Valisi Çiftçi: “Mezunlarımızın bugüne gelmelerinde en büyük pay, cefakar ailelerinin”

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de bu yıl Hitit Üniversitesi’nde bin 889 öğrencinin mezun olduğunu, 2 bin 500’ü aşkın öğrencinin ise kayıt yaptırdığını belirterek, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Mezun öğrencilerden artık yeni dönemde iş hayatına atılmalarının beklendiğini dile getiren Vali Çiftçi, “Mezun olanların Allah yardımcıları olsun. Her şey gönüllerine göre olsun. Mezunlarımızın bugüne gelmelerinde en büyük pay, cefakar ailelerinindir. Öğrencilerimizin 4 yıl boyunca bugünlere gelmesinde bütün imkanlarını seferber eden ailelerini de tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

Törende, daha sonra dereceye giren mezunlara belgeleri ve çeşitli hediyeler verilirken, öğrenciler hep birlikte kep atarak hatıra fotoğrafı çekildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube