Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2021 Salı

Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giyip Yemin Etti

Üniversitemizin Tıp Fakültesi öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme ve Öğrenci Yemin Töreni düzenlendi.

Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, Çorum Eczacı Odası Başkanı Şefkat Güler, akademisyenlerimiz, Tıp Fakültesi 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi'nin 2006 yılında Gazi Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılında öğretime başladığını belirterek "2017 yılından itibaren ise Tıp Fakültesi öğrencileri Çorum'da Tıp Fakültesi binası ve klinik stajları da afiliye olduğumuz 800 yataklı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 651 öğrencimizi eğitimlerini sürdürmektedir. Bugün itibariyle 208 öğretim elemanın bulunduğu fakültemizde 3 bölüm, 44 ana bilim dalı bulunmaktadır" dedi.

Prof. Dr. Baykam: “Çok başarılı bir pandemi yönetimi sergilenmiştir”

Prof. Dr. Baykam, morfoloji binasında, 450 öğrenci kapasiteli sınıflarda pandemi döneminde seyreltilmiş oturumu sağlamak için gerekli düzenlemenin yapıldığını da belirterek, şunları kaydetti:

"Birlikte kullanım ve işbirliği protokolü sonucunda 208 öğretim elemanı ve 119 uzman hekimin güçlerini birleştirdiği Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yılda 50 bine yakın yataklı hasta hizmeti verilmektedir. Pandemi sürecinde yatarak 15 bine yakın Covid hastası takip edilmiş ve çok başarılı bir pandemi yönetimi sergilenmiştir. İşte alanında yetkin hocalarımızla öğrencilerimize tüm bu tecrübe ve bilgilerimizi aktaracağız."

Prof. Dr. Baykam, Covid-19 salgını sürecinde, insan sağlığının öneminin ve aynı zamanda sadece bireysel olarak değil toplum sağlığını yöneten hekimlerin vazgeçilmezliğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi.

“Geleceğimizi, sağlığımızı emin ellere bırakmak için var gücümüzle tüm bilgi, görgü ve mesleki bilgilerimizi öğrencilerimizle paylaşacağız” diyen Prof. Dr. Baykam, “Öğrencilerimizin mezun olduğunda devletini ve milletini seven, bilimsellikten şaşmayan iyi hekimler olarak yetişmiş olması, en büyük temennimiz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Tıp Fakültemiz, iftihar edeceğimiz düzeyde”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de törende yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesi’ne geçen yıl başlayan öğrenciler için önlük giyme ve yemin töreninin pandemi şartları nedeniyle düzenlenemediğini anımsatarak, bu yıl birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine birlikte önlük giydirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hitit Üniversitesi’nin genç bir yükseköğretim kurumu olduğunu belirten Prof. Dr. Öztürk, “Yapılanıyoruz ve yükselmeye çalışıyoruz ama anlamlı ve tabiri caizse yerini doldurarak. Türkiye’de devletinin, milletinin ihtiyaçlarını gözeterek, gençlerin kapasitelerini, enerjilerini bilerek, ailelerin yetiştirdikleri evlatlarıyla beraber bu ülkeyi, bu toplumu, bu necip milleti daha iyi ve güzele nasıl kavuştururuz hesaplarını yaparak üniversitemizin ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Tıp Fakültesinin kendi şartlarında önemli mesafe aldığını anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Donanımlı, bilimsel olarak altyapısı güçlü, fedakar ve kararlı akademik kadroya sahip olan Tıp Fakültemizin, bu bölgede, yakın civarımızda, 2000 yılı sonrası kurulmuş birçok tıp fakültesinin yanında iftihar edeceğimiz düzeyde olduğunu sizlerle paylaşmak isterim” ifadesini kullandı.

Tıp Fakültesi’nin akademik kadrosunda, 18 profesör, 36 doçent, 62 doktor öğretim üyesi ve 92 araştırma görevlisinin bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Toplamda 208 kişilik akademisyen ordumuz var. Bu, çoğu tıp fakültesinde bu kadar değil. Şu anki en kalabalık akademik kadromuz. Tıp Fakültemizi daha da kalite hale getiren Sağlık Bakanlığının 800 yataklı bir hastane inşa etmesiyle beraber iş birliği yürüterek, bu eğitimlerin pratiklerini yapılabileceği muazzam ortamının oluşmasının önemli olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Şu anki rakamlar itibarıyla geçen yıl bu hastane 1 milyon poliklinik yapmış. Bu muazzam bir pratik ve tecrübe alanı.”

“Üniversitemizi, gayet steril ortama çevirdik”

Hitit Üniversitesi’nin 18 bin civarında öğrencisi bulunduğunu belirten Prof. Dr. Öztürk, yeni kayıtlarla bu sayının daha da artacağına inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Hatırlatmam gereken bir gerçek var; Covid-19 dediğimiz bu salgın döneminde, eğitim ve öğretimimizi aksatmamak, öğrencilerimizden bir an olsun ayrı kalmamak için biz tedbirlerimizi sıklaştırarak yeni eğitim öğretim hayatına başlamış oluyoruz. Öğrencilerimizin tamamına seslenmek istiyorum; 2021-2022 eğitim öğretim hayatımızın hiçbir aksaklıkla karşı karşıya kalmaması için, aşılarımızı yaptırarak ve gerekli tedbirleri tam zamanında, doğru ortamlarda alarak yolumuza devam etmeliyiz. Üniversitemizi Covid-19 tedbirleri kapsamında gayet steril ortama çevirdik ancak çoğu kaygının üniversite dışı ortamdan olduğu bilgisi geliyor. Maalesef son hafta içinde Çorum ili de vakaların en hızlı arttığı 10 ilden birisi olarak rakamlar paylaşıldı. Dolayısıyla hem tedbir almak hem de uyarmakla yükümlüler olarak bu hususu sizlere hatırlatmak istedim.”

“Her türlü önlemi aldığımızı bilin ve müsterih olun”

Rektör Prof. Dr. Öztürk, eğitim ve öğretimin kesintisiz sürdürülmesi için gerekli tedbirlerin alındığını kaydederek, “Şartlar ne olursa olsun eğitimden vazgeçmeyeceğiz, vazgeçmiyoruz da. Gerek online ortamlarını düşünerek gerekse de parçalı yapılarla bir sınıfta verilen dersi diğer sınıfta yansıtmak gibi gerekli her türlü önlemi aldığımızı bilin ve müsterih olun” diye konuştu.

Çorum Eczacı Odası Şefkat Güler de Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, Çorum için önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Hitit Üniversitesi’nin, Çorum’un ismini tüm ülkede yaşatan bir üniversite olduğunu dile getiren Güler, “Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende, konuşmaların ardından, Çorum Eczacı Odası Başkanı Güler’e, Tıp Fakültemiz öğrencileri için önlük giydirme ve yemin töreninin düzenlenmesinde sunduğu katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Tören, tıp fakültesi öğrencilerine hekimlik andının okutulmasının ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube