Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba

Üniversitemizden Yetişkin Eğitimcilere Teknoloji Eğitimi Desteği

Hitit Üniversitesi tarafından yürütülen bir proje kapsamında, Çorum’da görev yapan öğretmenlerin dijitalleşme sürecine uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla bilgi ve iletişim teknolojileri alanında eğitim verildi.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) ve Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün iş birliğinde, Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle yürütülen “21. Yüzyıl Yetişkin Eğiticilerinin Eğitimi İçin Dijital Beceri Geliştirme” adlı proje kapsamında, “Yetişkin Eğitimi Eğiticileri İçin Dijital Yeteneklerin Geliştirilmesi Semineri” düzenlendi.

Seminere, Çorum’da yetişkin eğitimi faaliyetleri bulunan Çorum Müftülüğü Eğitim Şube Müdürlüğü, Belediye Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü, Özel Sürücü Kursları, Engelli Merkezleri, Çorum Belediyesi Kadın ve Kültür Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinin öğretmenleri katıldı.

Eğiticilerin eğitiminde dijital okuryazarlığın ana tema olarak belirlendiği seminerde, yetişkin eğiticilerine dijital yeteneklerini geliştirmelerine yönelik, dijital öğrenme platformları, mobil yazılımlar, fayda sağlayabilecekleri bazı programlara ilişkin uygulamalı eğitim verildi.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı, seminerin açılışında, 2019 yılında başlayan, Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yanı sıra Norveç ve Avusturya’dan bulunan ortakların desteğiyle yürütülen projeye dair bilgi verdi.

Seminerde, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr Üyesi Abdullah Orman, “Yetişkin Eğitimi Eğiticileri İçin Sürekli Eğitim” ve “Yetişkin Eğitimi Eğitmenlerinde Teknik Becerileri Öğretmek İçin Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Kullanma” konulu sunum yaparken, proje ekibinden Öğr. Gör. Mehmet Aydınkal da “Eğitim İçin Yenilikçi Uygulamalar”, “Yetişkin Eğitimi Eğitmenleri İçin Yazılımlar” ve “Yeni Teknolojilerle Yarını Öğrenmek” konulu eğitim verdi. 

Eğitimleri tamamlanan öğretmenlere, katılım belgesi takdim edildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube