Yayınlanma Tarihi: 05 Ocak 2022 Çarşamba

Üniversitemizin Ev Sahipliğini Yaptığı U23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nın Açılış Töreni Düzenlendi

Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Çorum Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen U23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasının açılışı törenle yapıldı.

Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer,  sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, törende yaptığı konuşmada,  bu önemli şampiyonanın Çorum’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eğer, Çorum’da, 2022 yılının ilk faaliyetini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her şeyden önce bu müsabakayı ilimize layık gören, Federasyon Başkanına, Çorum spor camiası adına teşekkür ediyoruz. İlimizde, Mayıs ayına kadar 12 tane yarı final ve Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapacağız” dedi.

Kapılarını, güreşçilere açan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk’e teşekkür eden Eğer, müsabakalara katılan sporculara da başarı dileklerini iletti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Eroğlu da şampiyonanın, Çorum Belediyesinin teklifi üzerine Çorum’da düzenlendiğini söyledi.

Eroğlu, “Güreş federasyonu olarak biz güreşin gençler arasında yaygınlaştırması için tabana yayılması için geleceğin Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının bu minderlerden çıkması için bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

U23 Türkiye Şampiyonasının düzenlenmesinde katkı veren Çorum Belediye Başkanlığı ve kapılarını güreşçilere açan Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne de teşekkür eden Eroğlu, “Bu arada Pazar günü elim bir kazamız vardı. İbrahim Halil Kay kardeşimizi kaybettik. Bugün onun anısını yaşatmak üzere resmini salonumuza astık. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. O gerçekten bizim Güneydoğuda bir güreş elçimizdi. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de üniversitelerin araştırma, geliştirme ve eğitim faaliyetlerinin yanında toplumun değerleriyle de barışık ve bunları yükselten kurum şuuruyla hareket etmesinin önemine işaret etti.

Hitit Üniversitesi olarak U23 Türkiye şampiyonası gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Öztürk, şöyle konuştu:

“Böyle güzel organizasyonunu bizlere sağlayan ve önünü açan Federasyon Başkanımıza, bu konuda hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kıymetli Valimize ve ilgili kurumlarımıza, Çorum Belediye Başkanımıza şükranlarımı arz ederim. Bu neyin göstergesidir? Bu, güreşe olan ve güreşin Türk sporundaki yerinin, öneminin altını çizen birlikteliktir. Bu, Çorum’un güreşe olan sevdasının bir göstergesidir. Hitit Üniversitesi’nin de bu konuda özellikle değerlerimizi ve geleneklerimizi dünyada ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak üzere bu minderlerde ter döken gençlerimize layık ortam oluşturmak adına şehriyle bütünleşmiş, yükseköğretimin uzmanlığı ve değerleriyle de bir araya getirmenin azmi ve kararlığını göstermesi adına çok önemlidir.”

Prof. Dr. Öztürk: “Spor Bilimleri Fakültemizin ihtisas alanının güreş olması konusunda niyetimizi ortaya koymuş bulunmaktayız”

Rektör Prof. Dr. Öztürk, üniversite olarak Türk ata sporu güreşe gereken desteği vermek üzere çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültemizin ihtisas alanının güreş ve güreşe bağlı olarak spor alanları olması konusunda bir niyetimizi ortaya koymuş bulunmaktayız. İnşallah, Kıymetli Spor Bakanımızın da takdirleri ve destekleriyle Çorum şehrimizin özellikle Belediyemizin profesyonel kulüp bağlamında gerçekleştirdikleri başarılara biz de üniversite olarak destek sunmaya çalışacağız. Tabi bunu Federasyonumuzla beraber, Bakanlığımızla beraber, ter döken her bir kardeşimizin yanında olduğumuzu göstermek adına inşallah kararlı adımlarımızı atacağız.”

Prof. Dr. Öztürk, konuşmasında ayrıca Türkiye U23 Serbest Güreş Şampiyonasına katılmak üzere Çorum’a gelirken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Batman Petrolspor güreş takımı sporcularından Başantröner İbrahim Halil Kay’a Allah’tan rahmet, ailesine ve spor camiasına da baş sağlığı dileğinde bulundu.

Çorum Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat da Belediye olarak sporun birçok alnında lokomotif görev üstlendiklerini, ancak özellikle güreşin çok daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Federasyon Başkanı Eroğlu’nun, güreşi daha iyi yerlere getireceğine inandıklarını kaydeden Yağbat,”Belediye Başkanımız ve Federasyon Başkanımızın bir araya geldiği görüşmede, 2022 yılının ilk organizasyonunun, bu şampiyonanın Çorum’a verilmesi konusunda ortak bir mutabakata varılmıştı. Bu kapsamda, ilimize gelen sporcularımıza kazasız belasız, centilmence bir müsabaka diliyoruz. Çorum Belediyesi olarak bundan sonra güreş başta olmak üzere sporun her branşında Çorum’u bir spor şehri haline getirmek için Federasyon başkanlarımızın katkılarıyla canla başla mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Üniversitemiz ile Güreş Federasyonu arasında İş Birliği Protokolü imzalandı

Törende, ayrıca Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Güreş Federasyonu Başkanlığı arasında “Sporcu Analizleri İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Protokol, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Federasyon Başkanı Şeref Eroğlu tarafından imza altına alındı. 

Protokol kapsamında, güreşte pozisyonlara göre uygulanan atak, savunma, kontra, kombine teknikleri ile müsabaka süresince meydana gelen spor sakatlıklarının belirlenmesi gibi hususlara dair bilgilerin toplanarak, güçlü ve zayıf yönlerin tespit edilmesi amaçlanıyor.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube