Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe

Hitit İlahiyat Dergisi, İlahiyat Alanında Türkiye’de Öncü Dergi Olmayı Sürdürüyor

İlahiyat Fakültemizin 2002 yılından bu yana yayın hayatına devam eden “Hitit İlahiyat Dergisi” SCOPUS indekse kabul edildi.

Yayımlanmaya başladığı günden beri 21 cilt ve toplam 42 sayıya ulaşan “Hitit İlahiyat Dergisi”, Türkiye’de İlahiyat alanında SCOPUS'da dizinlenen 5 dergiden biri oldu.

SCOPUS, bilimsel araştırma dünyası hakkında kapsamlı bir görüş sunan, hakemli araştırma literatürünün dünyanın en büyük özet ve atıf veri tabanlarından biri olarak 5.000’den fazla uluslararası yayıncı, 20.500'den fazla içeriği araştırmacılara sunuyor.

Hitit İlahiyat Dergisi, SCOPUS’da dizinlenmesiyle birlikte uluslararası görünürlüğü daha da genişlemiş oldu. Dergide yayımlanan makalelere dünyanın dört bir tarafında kütüphaneler ve online veri tabanları üzerinden almasıyla uluslararası araştırmacılar kolayca erişebilecek.

Böylelikle “Hitit İlahiyat Dergisi” uluslararası alanda çok daha geniş bir kitleye hitap etme fırsatını ve en yüksek araştırma standartlarını yakalamış oldu.

Aynı zamanda Hitit İlahiyat Dergisi, köklü geçmişi, yürüttüğü yayım politikaları ve özgün yayım süreçleriyle alanda öncü bir dergi olarak TRDİZİN ve Web of Science (ESCI) dizinlerine ilahiyat dergileri arasında ilk kabul edilen dergi özelliği taşıyor.

Sosyal ve Beşeri Bilimler alanı en üst dizini Web of Science (AHCI) değerlendirme sürecinde olan Hitit İlahiyat Dergisi, bu hedefini gerçekleştirmek üzere yayım ve Ar-Ge faaliyetlerini sürekli iyileştirerek devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Önümüzdeki süreçte Hitit İlahiyat Dergisi’nin Web of Science (AHCI) hedefine de ulaşacağına inandığını ifade ederek başarılarından dolayı dergide aktif olarak görev yapan 40’ı aşan editoryal ekibi kutladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube