Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma

“21. Yüzyıl Yetişkin Eğiticilerinin Eğitimi İçin Dijital Beceri Geliştirme” Projesi Tamamlandı

Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle yürütülen “21. Yüzyıl Yetişkin Eğiticilerinin Eğitimi İçin Dijital Beceri Geliştirme” Projesi’nin kapanış toplantısı düzenlendi.

Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Çorum Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı, Öğr. Gör. Mehmet Aydınkal ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, projeye dair sunum yapan Doç. Dr. Başçı, AB fonlarından, Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından mali destek verilen projenin ortakları arasında, Çorum Halk Eğitim Merkezi'nin yanı sıra Norveç ve Avusturya’dan kar amacı gütmeyen eğitim ve teknoloji kurumlarının yer aldığını söyledi.

Proje kapsamında, Çorum’da görev yapan öğretmenlerin dijitalleşme sürecine uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla bilgi ve iletişim teknolojileri alanında eğitim programları düzenlendiğini anlatan Doç. Dr. Başçı, “İçerik itibarıyla tamamıyla yetişkin eğitimlerinin ön plana çıkartıldığı projeyle, yetişkin eğiticilerin dijital dünyada karşılaştıkları dijitalleşme sorunlarını çözebilmeleri için, onlara yardımcı olabilecek doküman, beceri ve dijital dünya tanıtıldı” diye konuştu.

Çorum Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da dünyada bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak büyük bir dönüşüm yaşandığını belirterek, bu dönüşüme uyum sağlamanın önemine işaret etti.

Büyük Önder Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurarken önem verdiği ilkelerden birinin devrimcilik ilkesi olduğunu anımsatan Kubalı, “Hangi çağda olursanız olun en son teknolojiyi, çağdaş kurumları ülkeye kazandırmak gerekiyor. Yüz yılımızın bu kuşağında yepyeni dijital dünyadayız. Değişim kaçınılmaz. Değişime direnenler her zaman kaybediyor. Bu dönemde özellikle eğiticiler dijital dünyaya uyum sağlamalılar. Çünkü Z kuşağı öğrencisini, onları anlamak, onları geliştirmek için onlardan ilerde olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baykam: “Proaktif ve öngörülü proje”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da Hitit Üniversitesi olarak yıllar içinde artan sayıda Avrupa Birliği, TÜBİTAK projelerine imza attıklarını belirterek, “Artık sonuçların, raporların ortaya konulduğu proje toplantıları gittikçe sıklaşmaya başladı” dedi.

AB projelerinden  “21. Yüzyıl Yetişkin Eğiticilerinin Eğitimi İçin Dijital Beceri Geliştirme” Projesi kapsamında yapılan faaliyetlerin önemine dikkati çeken Prof. Dr. Baykam, şunları kaydetti:

“Öncelikle tüm proje ekibine bu güzel proje için çok teşekkür ediyorum. Pandemi öncesinde hazırlanan proaktif ve öngörülü proje olması ayrıca önemli. Pandemi sürecinde tüm toplum, kendini dijitalleşmenin içinde buldu. Bazı sorunlar yaşadığımız bir süreç oldu. Böyle bir süreçte böyle bir proje oldukça kıymetli. Dijital dünyada, bilgi ve iletişim teknolojileri dünyanın en önemli unsuru hale gelmiş durumda ve eğitimin de dijitalleşmesi, dijital teknolojilerinin son noktasına kadar kullanılıyor olması tabi ki toplumlarda, eğiticilere çok büyük sorumluluklar yükledi. Bu noktada eğitimcilerin, yetişkin eğiticilerin eğitimi farklı boyut içeriyor. Üniversitemizin yürütücülüğünde bu alana katkı sunmuş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube