Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2022 Cuma

Futsal Erkek Takımımız Ünilig Futsal 1. Lig’e Yükseldi

Üniversitemiz Futsal Erkek Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Ünilig Futsal 1. Lig’e yükselme müsabakalarında namağlup şampiyon oldu.

Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde, 7-11 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen Ünilig Futsal 1. Lige yükselme müsabakalarına, 12 üniversiteden 14 takım katıldı.

Turnuvada, erkeklerde, Hitit Üniversitesi birinci olurken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ikinci, Karabük Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda ise Sinop Üniversitesi birinci, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ikinci ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi de üçüncü oldu.

Müsabaka sonuçlarına göre, erkeklerde Hitit Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, kadınlarda da Sinop Üniversitesi 1. Lige yükselen takımlar arasında yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Şampiyonluklar ve madalyalar art arda geliyor”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, turnuvanın tamamlanmasının ardından düzenlenen kupa ödül töreninde, son dönemde düzenlenen spor organizasyonlarında Hitit Üniversitesinin güzel başarılara imza attığını söyledi.

“Turnuvalardan şampiyonluklar ve madalyalar art arda geliyor” diyen Prof. Dr. Öztürk, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta düzenlenen Kar Voleybol Şampiyonası’nda erkek voleybol takımımız şampiyon oldu. Ardından Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’ndan öğrencilerimiz 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile döndüler. Şimdi de Futsal erkek takımımız yenilgisiz 1. Lige yükseldi. Futsal takımımızda ter döken öğrencilerimizi ve teknik heyeti gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin mücadelelerini şampiyonlukla taçlandırmaları gerçekten gurur verici. Hepsini kutluyorum.”