Yayınlanma Tarihi: 04 Mart 2022 Cuma

Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’na Hitit Üniversitesi Damgası

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen “Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası”na öğrencilerimiz damga vurdu.

Müsabakalarda Greko Romen stil 60 kiloda ter döken öğrencimiz Mert İlbas ile Serbest stil 92 kiloda güreşen öğrencimiz Vural Aslan, tüm rakiplerini geçerek birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada Serbest stilde mücadele eden öğrencilerimiz Emre Can Demirel 65 kiloda, Mehmet Tahir Kızılkaya ise 61 kiloda Türkiye ikincisi olurken Greko Romen stilde mindere çıkan öğrencilerimiz Hüseyin Kerem Akça 77 kiloda, Enes Kalkan da 97 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Hitit Üniversitesi şampiyonayı 6 madalya ile tamamladı

Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ünilig Güreş Şampiyonası’na katılan Üniversitemiz, şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

Hitit Üniversitesi, toplam 87 takımın mücadele ettiği organizasyonda Greko-Romen stilde 6. sırada yer alırken Serbest stilde ise 5. oldu. 

Şampiyonaya Üniversitemizin yanı sıra Adıyaman, Bolu Abant İzzet Baysal, Sivas Cumhuriyet, Siirt, Tekirdağ Namık Kemal, Sinop, Batman, Mersin, Tokat Üniversitesi ve Milli Savunma Üniversitelerinden sporcular yer aldı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube