Yayınlanma Tarihi: 01 Nisan 2022 Cuma

Hitit Üniversitesi Radyosu “Hitit FM” Yayın Hayatına Başladı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya İletişim Programı Uygulama Radyosu “Hitit FM 100.5 MHz”,  “Çorum'un En Hit Radyosu” sloganıyla yayın hayatına başladı.

Medya ve İletişim Programı Uygulama Radyosu’nun 100.5 frekansı üzerinden karasal yayıncılık lisansını almasının ardından, yeni yayın hayatına başlaması dolayısıyla Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İdari Bina 4. katta açılış töreni düzenlendi. 

Açılış programına, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zeybel, Halk Bank Bölge Müdürü Alparslan Cengiz Şeker, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, törende yaptığı konuşmada, Medya ve İletişim Programı’nın giderek gelişen Radyo, Televizyon ve Medya sektöründeki insan kaynaklarına olan ihtiyaç potansiyeli göz önüne alınarak 2016 yılında kurulduğunu anımsatarak, bu yıl dördüncü mezunlarını verecek konuma geldiğini söyledi.

Meslek Yüksekokulu’nun nitelikli mesleki eğitimi yapma misyonu doğrultusunda, Medya ve İletişim Programı için birisi reklamcılık sektörü diğeri kamera ve fotoğraf ağırlıklı olmak üzere iki laboratuvar kurularak öğrencilerin hizmetine sunulduğunu anlatan Doç. Dr. Işık, şunları kaydetti:

“Bu bağlamda daha önce sadece internetten yayın yapan Radyo Hitit’in geliştirilmesi, yayınlarının topluma, geniş kitlelere ulaştırılması ve öğrencilerimizin uygulama eğitimleri için hizmetlerine sunulması gibi amaçlarla karasal yayına geçirilmesi ve profesyonel yapıya kavuşturulması kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda mevcut radyonun yayın faaliyetlerine son verilmiş, karasal ve kitlesel yayın yapacak olan eğitim ve uygulama radyosunun kurulması, iş ve işlemlerinin takibi hususu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı bünyesine alınmıştır. Hemen akabinde 2018 Kasım ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na ‘Hitit FM’ adıyla yeni radyomuzun lisans başvurusu yapılarak, karasal yayıncılığa geçmesi kaydıyla zorlu teknik altyapı çalışmaları başlatılmıştır. Şu anda bütün teknik altyapısı tamamlanarak ‘Türkiye’nin En Hit Radyosu’ ve ‘Çorum’un En Hit Radyosu’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Hitit Üniversitesi Radyosu Hitit FM 100.5 frekansı üzerinden dinlenebilecektir.”

Doç. Dr. Işık, Hitit FM’in, bir taraftan Medya ve İletişim Programı’nın uygulama ve eğitim radyosu diğer tarafından da Hitit Üniversitesi’nin tanıtımı bakımından kamuoyuna açılan güçlü sesi olacağını vurgulayarak, “Hitit Üniversitesi Medya ve İletişim Programı Uygulama Radyosunun şehrimize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Erdinç: “Hitit Üniversitesi Çorum’a entegre olma anlamında önemli misyon yürütüyor”

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç de Hitit Üniversitesi’nin Çorum’a entegre olma doğrultusunda başarılı çalışmalar yürüttüğüne işaret etti.

“Üniversitemiz bir taraftan akademik anlamda diğer taraftan Çorum’a entegre olma anlamında önemli misyon yürütüyor” diyen Erdinç, şöyle konuştu:

“Gerçekten bunu da pratiğe iyi bir şekilde döküyor. Baktığımız zaman gerek akademik anlamda gerek ticari, sanayi, kültür ve sanat anlamında üniversitemizi her yerde, Valiliğimiz, yerel yönetimlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, ticaret ve sanat dünyasıyla iyi etkileşimde ve işbirliği içinde görmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bugün açılışını yapacağımız radyo da bunlardan bir tanesi. Modası bence hiç geçmeyecek, sürekli hayatta olacak bir iletişim platformu olan radyonun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Hitit FM, bizim gülen yüzümüz ve halkla kaynaşan sesimiz olacak”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de Hitit FM Radyosunun, Çorum’a, Hitit Üniversitesi’ne ve öğrencilerimize hayırlı olması dileğinde bulundu.

Prof. Dr. Öztürk, Hitit FM’nin karasal yayıncılığa başlayacak olmasının, öğrencilerin uygulamalı eğitimleri açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Öğrencilerin, Hitit FM radyosunda önemli çalışmalar yapabileceğini, canlı yayın heyecanını yaşayacağını anlatan Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Mesleki bir takım gerçekliklerle daha mesleğe atılmadan buluşmaları için Hitit Üniversitesi Radyosu’nun karasal yayıncılığa geçmesi için belirli çalışmalar yürütülüyordu. 2018 yılında karasal yayına başvurulduğunda esas hikaye o zaman başladı. Bunun altyapısını oluşturmak ciddi bir takım çalışması gerektiriyordu. Bu noktada desteklerini esirgemeyen Valiliğimiz, Belediyemizin yanı sıra Halk Bankası Genel Müdürlüğümüze, Bölge Müdürümüz Alparslan Cengiz Şeker Bey nezdinde teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Yine bütün çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan Çorum ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İşin mutfağında yer alacak ve sadece teorisi değil de pratiği ile de uğraşan Öğretim Görevlisi Ali Aşır Bey’e teşekkür ediyorum. Tüm bunları koordine etmek ayrıca bir yüktür. Onları Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Zekeriya Işık hocamız bu zamana kadar yüklendi. O da ciddi alkışı ve takdiri hak ediyor, teşekkür ediyorum. Bütün bunlarla beraber bundan sonra daha güzel alkışı ve daha güzel tebrikleri öğrencilerimizin alacağını düşünüyorum. Bunana inancım tam.”

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk,  Hitit Üniversitesi Radyosu Hitit FM’nin Çorum adına güzellikleri artıracağına, Hitit Üniversitesi’nin sesini de Çorum ötesine ve her kesime duyuracağına işaret ederek, “Hitit FM, bizim gülen yüzümüz ve halkla kaynaşan sesimiz ve bize geri dönüşleri olacak. Öğrencilerimizin geleceğine dokunan radyo olarak, ‘Çorum’un en hit radyosu’ sloganıyla yayın hayatına başlamasının hepimize hayırlı olsun diliyorum” ifadesini kullandı.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Aşgın: “Hitit Üniversitesi’nin güzelliklerle ve başarılarıyla anılması, sürekli büyümesi bizi mutlu ediyor” 

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Çorum’un önemli bir değeri olan Hitit Üniversitesi ile gurur duyduklarını belirterek, “Açıldığı günden bugüne kadar neye el attıysa hem şehrimizde hem ülkemizde ses getiriyor” dedi.

Hitit Üniversitesi’nin artık Türkiye’de akademik anlamda isminden söz ettirdiğine dikkati çeken Dr. Aşgın, “Biz her hangi bir yerde programa katıldığımızda, nerelisiniz diye sorulduğunda Çorum dediğimizde hemen Hitit Üniversitesi deniliyor ve hep güzelliklerle anılması, başarılarıyla anılması, en özel devlet üniversitesi olması ve sürekli büyümesi gerçekten bizi mutlu ediyor” ifadesini kullandı.

Radyonun İlk Canlı Yayını Belediye Başkanı Dr. Aşgın, Rektör Prof. Dr. Öztürk ve Vali Yardımcısı Erdinç ile Gerçekleştirdi

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından “Hitit Üniversitesi Radyosu” Hitit FM’de ilk canlı yayın, Radyomuzun Genel Yayın Yönetmeni Öğr. Gör. Ali Aşır'ın sunuculuğunda Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ile gerçekleştirildi. Canlı yayında çalınan ilk parça ise İbrahim Kalın'ın "Hiç Oldum" adlı eseri oldu.

Hitit Üniversitesi Radyosu, Hitit FM 100.5 frekansında bütün ortamlardan dinlenebilecek.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube