Yayınlanma Tarihi: 01 Haziran 2022 Çarşamba

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde Mezuniyet Sergisi Açıldı

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin lisans eğitimleri boyunca atölye derslerinde ürettikleri eserler, Mezuniyet Sergisi’nde beğeniye sunuldu.

Hitit Üniversitesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet sergisine, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Muteber Burunsuz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Fakülte olarak ilk mezunları verdiklerini belirterek, bu nedenle ayrı bir heyecan yaşadıklarını söyledi.

Resim Bölümünden mezun olan öğrencilerin, lisans eğitimi süresince teorik ve uygulamalı alan dersleriyle sanatsal üsluplarını belirli seviyeye taşıdığını ifade eden Doç. Burunsuz, “Atölye derslerinde çok çalışarak ve üreterek birçok etkinlikte yer aldılar. Bu aşamadan sonra sanatsal bakış açıları ve deneyimleriyle yılmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerine inanıyorum. Eminim ki geçmiş, şimdi ve gelecek bağlamında deneyimlerini farklı etkinliklerde, projelerde dönüştürecek ve günümüz sanat ortamına yeni soluklar getirecekler” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de bu özel günde, Fakültenin ilk mezunlarıyla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Her üniversitenin ilkleri olduğunu, büyük üniversitelerin ilklerinin artık geride kaldığını söyleyen Prof. Dr. Öztürk, şöyle konuştu:

“Yeni kurulan genç bir üniversite olarak biz ilkleri beraber şimdi yaşıyoruz. Resim Bölümümüzün ilk mezunlarını veriyoruz. Şu anda 53 öğrencimiz kuş olacak ve bizden aldıkları eğitimle bu yuvadan uçacaklar. İlk mezunlarımızın,  53 öğrencimizin özel bir yeri var. Bizim gurur kaynağımız oldular. Gurur kaynağımız olmalarının birden fazla nedeni var; birincisi, fakültemizin ilk mezunları olmaları ve ikincisi ise burada bizimle bu güzellikleri paylaşan Fakülte olarak üniversitemizde de en fazla etkinliğe katkıyı verdiler. Fakültemizin Müzik ve Resim Bölümlerini, üniversitemizin her sosyal etkinliğinde mutlaka emekleri olan bu iki bölümümüzü alkışlıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından, Resim Bölümü’nden mezun olan öğrencilere ait 88 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube