Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi Coşkuyla Kutladık

Üniversitemizin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksinde coşkuyla kutlandı.

Mezuniyet törenine, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Recep Atlı’nın 2021-2022 eğitim öğretim dönemi mezunları adına konuşmasıyla devam etti.

Recep Atlı, konuşmasında, dünya standartlarında üniversite eğitimini ücretsiz aldıklarını belirterek, yöneticilere, hocalara ve idari personele mezunlar adına teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi’ndeki dayanışma ve kardeşlik bağlarının güçlü olduğuna işaret eden Atlı, “Buradaki dayanışma ve kardeşlik en büyük artılarımızdandır. Farklılıklarımızın sorun değil bir değer olduğunu, adil ve özgür ortamı sunan en özel devlet üniversitesi, Hitit Üniversitesi’dir” ifadesini kullandı.

Üniversitede önemli tecrübeler yaşayarak birçok şeyi öğrendiklerini anlatan Atlı, “Neticede buradan mezun olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mezuniyet sonrası hayatımızda, Atatürk’ün ‘vatananı en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünde açıkladığı şuurla hareket edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Son 2 yılda toplam 57 proje hayata geçirildi”

Daha sonra, törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi olarak Çorum’a, bölgeye ve ülkeye katma değer sağlayacak önemli projeleri hayata geçirmeyi gerçek manada önemsediklerini söyledi.

Çorum’un, Hitit Üniversitesinin ve bölgenin önünü açacak ciddi bir adım atarak Türkiye’de, “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşan tek üniversite olduklarını anımsatan Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Amacımız, girişimcilik ekosistemini tabana yayarak bir ürünün katma değerini, ihracattaki verimliliği, ithal ikamesi olmasını ve altını çizmemiz gereken yerli ve milli üretimde aradığımız boşluğu dolduracak iletişim teknolojisi ve dijital dönüşüm. Bunlarla ilgili olarak altyapımız ve beşeri gücümüzle araştırma ve ürün geliştirme çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Çorum’un, Hitit Üniversitesinin ve öğrencilerimizin geleceğine katkı sunacak önemli projeler yürütüyoruz. Yerlilik ve Millilik bilincini en önde tutarak ihtisaslaşma alanımız kapsamındaki savunma, sağlık ve gıda teknolojileri alanlarında, akademisyenlerimizin danışmanlığında, TÜBİTAK desteğiyle yürüttüğümüz öğrenci projelerimiz, her yıl daha artmaktadır. Bu kapsamda son 2 yılda toplam 57 proje hayata geçirildi.  Bu çalışmaların sadece Çorum sanayisi için değil ülkemiz için de önemli kazanımları olacağına inanıyoruz.”

Mezun olan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Öztürk, “Uzun bir maratonun ardından bölgedeki en güçlü üniversitelerden biri olan Hitit Üniversitesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Eğitimlerinizi başarıyla tamamlayarak yazdığınız başarı hikayelerine bir yenisini daha eklediniz. Sizler, her biriniz üniversiteden dereceyle mezunlar olarak hayalini kurduğunuz mesleğinizi sonuna kadar hak ettiniz. Üniversitede aldığınız akademik eğitimle, kazandığınız vizyon ve donanımla, başta aileleriniz olmak üzere, milletimize ve devletimize önemli katkı sunacak, önemli sorumluluklar üstlenmiş olacaksınız. Devletimizin ve milletimizin himayesinde büyük emekler, yatırımlar ve umutlarla verdiğimiz mezunlar olarak sizlerin, ülkemizin aydınlık ve mutlu yarınları için çalışacağınıza, her birinizin önemli başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Öztürk, konuşmasında ayrıca, mezun öğrencilerin üzerinde emekleri olan akademik personele ve ailelerine de teşekkür etti.

Çorum Valisi Çiftçi: “3 bin 760 öğrenci, mezun olmakla hayatlarında bir aşamayı geride bıraktılar”

Daha sonra, dereceye giren öğrencilere belgelerini dağıtan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de bugün mezun olan 3 bin 760 öğrenciyi tebrik ederek, “Hakikaten mezun olmakla hayatlarında bir aşamayı daha geride bıraktılar. Hepsine üstün başarılar diliyorum. Allah yollarını, bahtlarını açık eylesin. Öğrencilerimizin en büyük gayesi üniversiteyi bitirmekti ve bugün mezun oldular. Yeni bir telaş başlıyor ve işe girme telaşına kapılacaklar. Allah hepsinin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da üniversiteyi dereceye girerek mezun olan öğrencileri tebrik ederek, bundan sonraki hayatlarında başarılarının devamını diledi.

Törende, dereceye giren mezunlara belgeleri ve çeşitli hediyeler verilirken, öğrenciler hep birlikte kep atarak hatıra fotoğrafı çekildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube