Yayınlanma Tarihi: 20 Eylül 2022 Salı

Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giyip Yemin Etti

Üniversitemizin Tıp Fakültesi öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme ve Öğrenci Yemin Töreni düzenlendi.

Hitit Üniversitesi İkbalkent Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Sezikli, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, akademisyenlerimiz, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri ile aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Sezikli, “Ekip ve hocalarımızla heyecanlıyız” diyerek 2006 yılında başlayan Tıp Fakültesi sürecinin kademe kademe ilerleyerek bugün 6. sınıfta intörn öğrenciye sahip olunan bir döneme gelindiğini söyledi.

2006 yılında açılan Tıp Fakültesi’nin ilk olarak Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitime başladığını ve 2017 yılından itibaren ise Hitit Üniversitesi’nde öğrenci kabulünün yapıldığını belirten Prof. Dr. Sezikli, “34 öğrenci ile çıktığımız yolculukta şu an 134 öğrencimiz var. 2017 yılında Çorum’da kabul ettiğimiz öğrencilerimizi 2023 yılı Temmuz ayında mezun edeceğiz ve hep beraber yurdun dört bir tarafına dağıtacağız. Sadece öğrenciler değil, tıpta uzmanlık öğrencilerimizde var. Şu an da mevcut 134 öğrencimiz var ve 30 tane de uzman mezunu verdik” dedi.

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Prof. Dr. Sezikli, “Tıp Fakültesi’nin esas görevi birinci olarak iyi bir eğitim vermek. Sizleri de vatanını seven ülkesine bağlı usta bir hekim olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunda da esas görev hem bizim hem sizlerin tarafında. Sizlerden ilk günden itibaren derslerinize sıkı sıkı sarılmanızı, hocalarınızı iyi dinlemenizi ve altı yıllık eğitim hayatınızı dolu bir şekilde tamamlamanızı bekliyoruz. Altı yıllık süre çok abuk geçecek. İnşallah 2028 yılında yine ailelerinizle beraber mezuniyet töreninizde sizlerle olmak istiyoruz. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükleri hayatınız boyunca gururla, kıvançla taşıyın. Mesleğinizin kıymetini artıran etkenlerin başında sizlerin duruşunuzun, hekimlik bilginizin ve hastaya yaklaşımınızın çok önemli olduğunu unutmayın. Başarılarınız daim olsun” şeklinde konuştu.

“Üniversitemizin bulunduğu şehir, bütüncül yapı içerisinde ihracatıyla bölgede öne çıkmış bir şehir”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de törende yaptığı konuşmada, Hitit Üniversitesi’nin genç bir yükseköğretim kurumu olduğunu belirterek “Üniversitemizin bulunduğu şehir, bütüncül yapı içerisinde ihracatıyla bölgede öne çıkmış bir şehir. Çorum’un Türkiye Cumhuriyeti’ne geçen yıl ihracatta 2,6 milyar dolarlık bir katkısı oldu. İmalatı ile ihracatı ile çok öne çıkan bir şehir. Hitit Üniversitesi olarak makine ve imalat teknolojileri alanında YÖK nezdinde ihtisaslaşan tek genç üniversite olarak bu yolda ülkemize savunma sağlık ve gıda teknolojilerinde şehrimizin sanayicimizin imalatçımızın bu potansiyelini ülkemizin geleceğine gençlerimizle beraber taşımak adına bir misyon üstlendik ve gururla söyleyebilirim ki üç yıl içerisinde hem alt yapı hem de planlamalar anlamında müthiş çalışmalar yaptık. İnşallah pek yakında bunlarında dönüşünü alacağız” dedi.

Hitit Üniversitesinin çalışmalarında belirlediği misyon hakkında konuşan Prof. Dr. Öztürk, “Hitit Üniversitesinin eğitim ya da araştırma üniversitesinin dışında 3. nesil üniversite olarak artık üretime, Türkiye’nin istihdamına, geleceğine ve ithal ikamesine yani dışa bağımlı olduğumuz ürünlerden kurtarmak üzere misyon üstelemiş bir üniversite olduğu için üniversite atmosferi burada daha çok üretim ve geliştirme üzerine olacaktır. Üniversitemizin bu yolda attığı adımları sizlerle zaman içinde gururla paylaşacağız. Öğrencilerimizde bu yolculuğun bir parçasıdır. Geçen yıl öğrencilerimiz 57 adet TÜBİTAK projesinin ortağı oldular. Tıp Fakültesi’nden ise 6 öğrenci grubu 6 projede TÜBİTAK’ta bizleri temsil etti. Yani siz beyaz önlük giyerek sadece sağlık alanında hekim değil Türkiye’nin geleceğine katkı sunacak araştırmalarla geliştirmelerle imzalarınızı atacaksınız” diye konuştu.

“Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi yaşıtları itibariyle gıpta edilecek bir pozisyonda”

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yaşıtları itibariyle gıpta edilecek bir pozisyonda olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Öztürk, “14 profesör, 45 doçent, 53 doktor öğretim üyesi ve 142 araştırma görevlisi ile çevre illerdeki tıp fakültelerine göre en donanımlı fakültelerden birisiyiz. 254 akademisyenimizle birlikte. Her biri birbirinden değerli çalışmalara imza atıyorlar. Türkiye’de sadece üç merkezde yer alan Diyabetik Ayak Merkezimiz var. Aynı şekilde Kardiyak Rehabilitasyon Merkezimiz var ki oda sadece kapasitesi ile değil özellikleri ile bölgede çok önemli bir yere sahip. Organ nakli dışında her türlü cerrahi müdahalenin yapılabileceği alt yapımız var. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı konusunda da Türkiye’de önde gelen çalışmaları bizler yapıyoruz. Sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da ciddi işbirlikleri içindeyiz. İspanya’dan Amerika’ya kadar birçok akademisyenle ortaklıklar ve tecrübe paylaşımımız söz konusu” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında öğrencilerimize de hitap eden Prof. Dr. Öztürk, “Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğün ciddi bir sorumluluğu var. Bu önlüğü giymeyi siz hak ettiniz. Bu nedenle sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Geçtiğimiz aylarda Rahmet-i Rahman’a kavuşan Rasim Özdenören üstadın bir sözünü ifade etmek istiyorum. ‘Bol bol okuyun ve okumayı terk etmeyin. Derdi olan insan okur, derdi olmayan da okuyarak dert sahibi olur. Asıl mesele bir derdimizin olmasıdır.’ Yaptığımız işle, koyduğumuz hedef ile lütfen dertlenin. Bu manada bizlere ve sizlere çok büyük sorumluluk düştüğünün farkındayız. Mesleğinizde en iyisi olmanız için lütfen dertlenin. Bu Aziz Milletimizin refahı, geleceği için lütfen dertlenin. Anne ve babalarınızın gözlerindeki o ışıltıyı söndürmemek için, onları gururlandırmak için lütfen dertlenin. Ve Ülkemizin yeni başarılarıyla çığırlar açması, daha da güçlenmesi için dertlenin. Dertli olduğunuz kadar lütfen sorumluluklarınızla, projelerinizle, hedeflerinizle bizleri de zorlayın ve bu dert hepimizin derdi, sorumluluğu olsun. Öğrencilerimiz başarılı, bereketli, bahtları açık olan bir eğitim hayatı diliyorum” şeklinde konuştu.

Törende, konuşmaların ardından, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a, Tıp Fakültemiz öğrencileri için önlük giydirme ve yemin töreninin düzenlenmesinde sunduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Tören, tıp fakültesi öğrencilerine hekimlik andının okutulmasının ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube