Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2023 Salı

Hitit Üniversitesi Sektör Kampüste Programında En Genç Üniversite Olarak Yer Aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teknoloji ekosisteminin birikimlerini öğrencilerle buluşturmak adına düzenlenen Sektör Kampüste Programı, başladı.

Ülkemizden toplam 20 üniversitenin seçildiği programda, Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi, 2000 yılından sonra kurulan tek üniversite olarak yer aldı. 

Hitit Üniversitesi, aralarında İstanbul Teknik, Ankara, Orta Doğu Teknik, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi köklü üniversitelerle birlikte seçilerek, programının en genç üniversitesi olarak dikkatleri üzerine çekti. Hitit Üniversitesinin programdaki sektör paydaşları ise Cezeri ve TÜBİTAK (UME-BİLGEM) olarak belirlendi.

Programda sektörün önde gelen firmaları ve üniversiteler eşleştirildi. Program ile üniversitelerde sanayi profesyonelleri ve firmalar tarafından verilmek üzere uygulama temelli yeni yetkinlikleri destekleyen dersler açılarak uygulanmaya başladı.

Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında bulunan Sektör Kampüste Programı, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor.

Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite sanayi iş birliğiyle, eğitim ve çalışma yaşamını bütünleştirerek öğrencilerimizi iş hayatında bir adım öne çıkaracak uygulamaları hayata geçirdiklerini belirtti.

Bu kapsamda Mühendislik Fakültemizde Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajı’nın var olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Öztürk, Sektör Kampüste Programının da üniversitemizde Bilgisayar, Makine Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde sektör paydaşları Cezeri ve TÜBİTAK (UME-BİLGEM) ile başladığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından planlanan Sektör Kampüste Programında en genç üniversite olarak yer almanın büyük memnuniyet verici olduğunu kaydeden Prof. Dr. Öztürk, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sektör tecrübesinin aktarılacağı eğitimleri alacak öğrencilerimize de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube